14 January 2009

. entry khas .

[entry ni khas untuk kawan aku..Kak Linda. Kalau korang tak nak bace pun takpe]


Kat atas ni gambar kawan baik aku.
Nama penuh dia Sharifah Norlinda bt Syed Mohd Ali.
Nama glemer dia saripah nor atau linda.
Tapi, dia tak suka orang pangil dia saripah nor.
Jadi kalian boleh panggil dia linda ok.

Aku kenal dia dah lama. Sejak aku masuk keje. Kitaorang satu opis. Tapi, kenal-kenal gitu je la. Kitaorang rapat sejak tahun lepas kot. Melalui seorang kawan jugak. Mula-mula tu aku cam susah sikit la nak ngam ngan dia ni. Maklumlah aku kan jenis susah nak bergaul ngan org. Tapi, saripah nor ni memang selamba. Disebabkan keselambaan dia ni,maka aku yang malu-malu taik kucing terus jadi tak berapa nak malu. So, kitaorang pun terus jadi ngam macam kembar siam sampaikan kawan kami yang kenalkan kami ni terasa la dek kemesraan aku ngan saripah nor nie.

Aku pun tak tau la nape aku leh ngam ngan dia. Mungkin jugak sebab dia nie jenis selamba. Suka wat lawak. Atau mungkin kitaorang mempunyai komunikasi yang berkesan. Yer, komunikasi itu penting dalam sesebuah hubungan even hubungan kawan. Tapi, paling aku suka sikap terus terang dia. Kalau dia tak suka, dia cakap jek. Tak macam sesetengah 'kawan' yang aku kenal. Tak suka tapi tak nak terus terang ngan aku.Pegi bercerita kat kawan lain. Sorry, aku paling tak suka manusia macam ni. Kalau tak suka, sila cakap terus terang. Yer la, sebagai manusia, kita memang tak sedar kita wat silap. Sekurang-kurangnya kalau ko cakap ngan aku, aku tau la salah aku. Ni tak, simpan dalam hati..pastu bercerita kat belakang aku. Golongan macam ni, memang akan aku 'kick dari senarai kawan aku.


Ok, back to citer aku ngan saripah nor ni tadi. Kitaorang ibarat kembar siam. Dimana ada dia, kat situ ada aku. Dialah teman aku bekpes pagi-pagi. Dialah jugak teman seanugerah 'pelanggan paling kerap ke Alamanda'. Teman tengok wayang. Teman karaoke. Teman aku nak citer pasal pakwe aku. Teman aku mengutuk orang. Teman pergi sopin. Dialah jugak orang yang bertanggngjawab meranapkan duit aku. Kalau kuar ngan dia, baik aku tak nak beli barang tu pun jadi 'terbeli' tau tak. Kak Linda..ko memang pakar memanipulasi orang kan.. hehehe.. Pendek kata kan, buat masa ni memang dia kawan terbaik yang aku ada. (aku pun memang tak ramai kawan)

Seingat aku la kan, kitaorang tak pernah gaduh lagi wat masa nie. Akan datang tak tau la. Tapi, harap-harap tak jadi la macam tu. Lagipun macam takde ape je yang nak digaduhkan. Dah besar-besar camni memasing tau peranan masing-masing. Terkecik ati ke atau tercemburu tu perkara biasa la. Mungki aku cemburu dengan apa yang dia ada or kecik ati ngan lawak dia ke. Tapi, setakat ni sume under control. No big deal. Tu sume normal bagi aku. (akak, ko ade kecik ati ngan cujen tak?) Kalau ade baik cakap sekarang! Ehehehe.



Tapi kan....

Pagi tadi aku dapat sms macam ni. (Dari Kak Linda)

"akak cuti ari nie. MC dua hari. Doc soh rehat kat umah sebab rahim tak kuat. Memang dah confirm. 6 minggu"

Lebih kurang camtu la sms nye. Aku pun dah lupe. Sebab dah delete. Tapi, maksudnya lebih kurang gitu la..

Wallaaaa....tak lama lagi aku dapat anak angkat le. Huhu..terujanya. Er, lupa pulak.. Kak Linda ni dah kawen.. (sorry la akak, nampaknya saham akak jatuh merudum la pasnie...eheee). Dan dia memang menunggu saat-saat doc kate "tahniah..anda mengandung" . Ehee..ye ke? Walau apa pun aku tumpang gembira untuk dia. Dan aku pun sangat teruja. Cemana la rupa dia kalau mengandung. Abeslah akak, baju kebaya ketat akak tu leh derma kat umah kebajikan. Eheee..

Dalam kegembiraan aku, terselit jugak rasa sedih. Lepas ni takde la kawan aku nak ajak tengok wayang. Kawan nak ajak karaoke. Kawan nak lepak2 kedai mamak. Kawan nak meronggeng rokiah lagi. Huk..huk...huk...cedihnyer.... Habislah pasni aku kena g alamanda sorang-sorang. Tengok wayang sorang-sorang. Karaoke sorang-sorang. Cis. Tetiba aku pun rasa nak ada anak sekarang. Huwaaa......



Akak,bile nak pergi modernmum???
(tak sabar nak tengok pakai baju mengandung)
Hihihi.

5 comments:

ungu violet said...

kak linda dah pregnant?
Alhamdulillah....

nmmy84 said...

lepas ni ko tak payah kua ngan kak linda dah.lepas ni ko geng ngan anak kak linda pulak.hihi

RySha sHaiRy said...

eh..eh..gambo full ngan kak linda nampak cam snow white ngan 7 org kerdil, jgn mara..aaaa...asik kepit ngan k linda jer bila masa kak linda tu ngan hubby dia..hihihihi

Linda adLin aLi said...

uwaaa....terharunya, ada gak org menghargai haku..(sape erk org yg kenal kan kiter tuh)??(terujanya nak tahu) ekekkekee...oo..ko perli aku jgk erk, siap ko..dun worry teman seperjuangan mu ini tetap menjadi teman setia dimana jua anda berada..(bislah saham aku jatuh merundum gn jayanyer..siap ko si kecik..)

Anonymous said...

hi, how are you? synthroid online [url=http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx]cheap synthroid[/url] http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx online