20 April 2009

. cujen the lejen .


p/s : aku cuma kata mau tutup blog ini. bukan mau berhenti berblogging. hehe.
Ha, ape lagi. Cepat2 la tukar link ye.
Bai.

16 April 2009

. bai .

Aku dah mula bosan.
Mau tutup blog ini.
Kepada kawan-kawan semua yang selama ni sudi baca blog aku,
sudi meromen-romen blog aku, diucapkan terima kasih yang tidak terhingga.

Aku pergi dulu.
Bai korang.

:-(

15 April 2009

. el amor no es como la pintan .

Maksud tajuk di atas : CUJEN MEMANG SEORANG YANG COMEL & BERGAYA (ikon sengih)

Aku sekarang mengalami sindrom malas tahap KUCING GARFIELD TURUN TANGGA PAKAI PERUT. Sebab semalam member aku cerita pasal kucing kawan dia yang pemalas yang turun tangga tak pakai kaki tangan. (kucing ade tangan eh? ke kaki je? konpius jap). Kucing tu just landingkan perut dia yang memboyot tu kat tangga, pastu terus gelongsor sampai bawah. Keji kan? Memang dasar pemalas punya kucing. Huh!

Tapi kan. Aku rasa aku punya malas sebenarnya lagi dasyat dari kucing tu. Hahaha.

Aku pun tak tau la kenapa jadi macam ni. Aku tau semua orang pun mesti pernah mengalami sindrom yang aku alami sekarang ni. Korang rasa sindrom ni ade kena mengena ngan genetik tak? Ataupun suasana persekitaran yang mempengaruhi sindrom ni? Aku punya pemalas tu sampai tahap aku nak pergi berak pun rasa malas. Dah la sekarang ni aku makan ubat ape tah member aku syorkan. Pas makan je ubat tu, aku asik nak tercirit je. Tak kira masa. Pagi, petang, siang malam. Sampai aku rasa separuh hari aku dihabiskan dengan mencangkuk dalam toilet je. Eh, silap. Aku pakai jamban duduk. So, tak payah la korang dok bayangkan aku mencangkuk macam mana. Keji la korang ni.

Sikap malas aku terbawa-bawa dari opis sampai ke rumah. Sebab tu aku takde idea nak updet apa kat blog aku ni. Sebabnya balik je dari keje aku terus membongkang atas katil. Malam sket dalam kul 11 ke baru aku bangun tuk mandi dan makan. Huhu. Korang rasa kalau bakal mak mertua aku baca entry aku ni, harus tak aku kena REJEK? Eleh, aku tau bakal mak mertua aku masa muda-muda dulu pun mesti pemalas macam aku jugak. Sebab tu dia bakal dapat menantu yang malas macam dia. Karma beb. Haha. Releven tak? Persoalannya, siapa bakal mak mertua aku ek? Lupa pulak aku sekarang ni SINGLE N AVAILABLE. Ok, stop cujen! Tindakan anda mempromote diri sendiri itu bakal mengundang perasaan jelek di kalangan blogger lain. (ingat ko sorang je single??)

Hidup aku sekarang ni sangat membosankan. Ditambah pulak line berukband aku dah kena potong. Yer, sekarang ni aku hidup dalam keadaan bosan dan miskin. (tak mampu bayar bil berukband). Laptop aku pun terpaksa diwakafkan kepada adik beradik yang lebih memerlukan. (kepada adik beradik yang dimaksudkan...korang kalau lupe jasa-jasa aku ni..siap la...aku santau korang). Hinanya aku rasa diriku sekarang. (sambil layan lagu 'hidupku..tak seghairah..gerak gaya tidak selincah...'). Sorry la, lupa pulak tajuk lagu tu. Oh ya, layan lagu tu sambil makan balance karipap yang dibeli pagi tadi. Sambil mengunyah karipap yang dibeli di kafe opis sebelah....alamak...tetiba teringat kisah semalam. Kisah 'lelaki kacak opis sebelah yang menjadi pojaan hatiku rupanya sudah berkahwin'. Owh, sekarang aku betul-betul rasa miskin, hina dan dina. 'Beginilah nasib...diriku yang malang....oh tuhan....'

Ah, sudah!!

Ini semua permainan duniawi...terimalah seadanya...hormat menghormati..menjadi tauladan hidup ini...jagalah dirimu oh kawan... Isk, apasal tetiba awie menyelit kat sini. Sibuk je taw!! Dah, gi main jauh-jauh.

Chow.

Motif letak gambar sendiri? Blog aku kan...hehehe (ayat seterusnya sambung sendiri.. lalalala)
Adik aku cakap 'eh, rambut angah ade air pancut la.'
Hihihi.

14 April 2009

. hati pecah .

Uwaaaaa....sedihnya....



Baru dapat tau lelaki kacak opis sebelah yang menjadi pojaan hatiku,
rupanya dah KAHWIN!!

Uwaaaa......melepas untuk kesekian kalinya.

Lagu sedih satu plissssss


NIDJI - HAPUS AKU

Kutuliskan kesedihan
Semua tak bisa kau ungkapkan
Dan kita kan bicara dengan hatiku

Buang semua puisi
Antara kita berdua
Kau bunuh dia sesuatu
Yang kusebut itu cinta

Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku

Sadarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku


Asal sume yang aku minat dah jadi orang punya nie?? Cis, tak puas hati betul.
Nak rampas boleh???


Lariiiiiiii.............

10 April 2009

. omaigod .

omaigod.

omaigod.

Tomok did very well perfomance tonite. dan dia satu-satunya peserta yang dapat pujian daripada Paul Moss. Aku pun tak sangka Tomok boleh buat lagu tu betul-betul fantastic. Lagu yang langsung aku tak suka sebelum ni. Arghh...i'm going crazy for Tomok. Plis....plis... vote for Tomok.

Er, amylia pun best jugak. Tapi, aku mau Tomok menang.

:-)

09 April 2009

. lelong...lelong...

Aku mahu lelong dua benda nie




Semalam kemas2 bilik, terjumpalah macam-macam benda dalam almari. Kebanyakan nya baju-baju dan menatang ape tah yang aku beli tapi jarang2 pakai. Contoh macam dua benda ni la. Sampai dah berabuk letak dalam almari. So, aku amek keputusan nak letgo je kalau ada orang nak.

Beg ngan kasut tu brand primavera. Aku penah pakai sekali je masa wedding kawan aku. Pastu terus tak pakai. Sebabnya aku jenis main pakai ikut suka je. Malas nak matching2 kasut ngan beg.

Kasut size 7. Harga asal beg tu RM 129.00. Kasut pun RM 129.00. Aku nak lelong dua-dua ngan harga RM 150.00 (leh negotiate lagi).

Perfume tu pulak, actually tinggal shower gel ngan lotion jek. Perfume dah abes guna. Hehe. Shower gel ngan lotion tu tak penah sentuh pun. Aku takut expired, so nak jual je la. Ngan kotak-kotak tu sekali. RM 50.00

Kalau berminat leh tinggalkan note kat komen. Atau emel aku : cujern@gmail.com

Sekian.




Gambar-gambar tambahan




08 April 2009

. tiada entry baru, tag pun berguna jugak .

Tajuk di atas di ilhamkan dari pepatah
TIADA ROTAN PELEMPANG PUN BERGUNA JUGAK.

Hehe.

Baru perasan aku telah di tag oleh Puan Wadah.

Tag Gambar Profile (suka-suka je bagi nama camni)


1.Letakkan gambar profile anda

2.Terangkan apa maksud gambar itu?

Er, gambar ni tak membawa apa-apa maksud pun. Cuma aksi keji aku merakamkan gambar ketika mencuba baju di Fitting Room. Gambar memang sengaja diterbalikkan untuk menampakkan hasil seni yang tinggi (cit poorah!). Muka memang sengaja tak dirakamkan supaya tiada kata-kata yang mengatakan aku poyo.

3.Kenapa pilih atau letak gambar itu?

Kena paksa dengan kekasih Johnny Depp sebab dia kata dia suka gambar tu .



Er, dah abis. Wadah, aku kena tag orang pulak ke??

Ok, la...aku tag mereka-mereka di bawah ini

1. Cik Farah Diana

2. En. Nik Muhammad Hafiz

3. Puan Sri Intan Ien

Isk, tetiba pc aku cam haram pulak. Aku taip bukan main laju, dia kuar seketul-seketul. Mcm ni sampai subuh esok tak abes taip. Aku stop sini dulu. Sesape yang sempat di tag oleh aku tu, sila jangan ngelat ok.

Bai.

. tomok the momok .


Dulu, aku pernah ar minat kat dia. Zaman-zaman New Boyz dulu. Aku ngan adik aku merupakan salah sorang fanatik New Boyz. Hahaha. Beria ngan adik aku kumpul segala artikel pasal New Boyz nie. Pendek kata kalau ade paper atau majalah yang letak gambo Tomok size pasport pun aku beli. Tapi, tu dulu la. 10 Tahun yang lepas.

Bila dah besar sket, dah matang..aku pun mulalah membenci kumpulan New Boyz ni. Masa tu zaman2 Avril Lavigne. So, tak main la tomok momok nie. Mama juwie je layan kumpulan-kumpulan macam nie. (padahal aku still lagi layan lagu New Boyz). Tapi, disebabkan tak nak dikutuk kerana meminati New Boyz, maka aku pendam je la keminatan aku kat dia. Haha.

Tapi, sekarang ni aku tak malu dah nak ngaku aku minat Tomok. Sebab aku rasa dia best. Tak caye tgk la OIAM. Aku pun tak sangka Tomok leh nyanyi sebaik tu. Dah takde leleh2, sengau2 dah. Aku rasa dalam OIAM 3 ni, dia yang paling best.


Go Tomok Go.
Luv u.




Hahaha.
Poyo.

06 April 2009

. mahu kenal saya dengan lebih dekat?? .

Nah! Ini dia.

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:

Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You have many goals and want to achieve as much as you can. The jobs you enjoy are those that let you burn off your considerable excess energy.

How do you view success:

Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.
(ini sangat tepat).
Dapat ini dari blog budak ini.

90% adalah tepat.
Korang nak cuba?

KAT SINI


02 April 2009

. taken .


Ini entry tertangguh.

Pasal filem TAKEN.

Entry ini mengandungi spoiler. Kepada sesiapa yang belum menonton filem ini dan berhajat untuk menonontonnya dan tidak suka spoiler, dinasihatkan tidak membaca entry ini.

Aku menonton filem ni dua tiga minggu lepas selepas membaca review di
forum cari. Ada orang recommended soh tgk movie nie. (tapi, aku tengok cd pirates je la..hehe.) Lakonan Liam Neeson dan Maggie Grace. (aku tak kenal pun pelakon-pelakon nie.)

Ok, setelah menghabiskan masa sejam setengah kat depan tv, dapatlah aku simpulkan di sini filem ni memang best. Aku bagi 4/5 bintang. Walaupun ada adegan-adegan dalam filem ni yang dah biasa kita tengok. Tapi, pada aku citer ni tetap best. Banyak pengajaran yang aku dapat dalam filem nie.


Filem ni mengisahkan tentang Brian yang merupakan seorang bekas agen (agen ape pun aku tak pasti...CIA la kot). Dah bercerai dengan bini dia dan ada sorang anak. Aku pun tak pasti kenapa dia cerai ngan bini dia. Mungkin sebab sibuk keje sebagai agen CIA kot. Anak Brian dok ngan bekas bini dia. Anak dia nama Kim. Umo lam belasan tahun la kot. Brian ni sayang gila kat anak dia. Sanggup wat apa saja tuk anak dia.


Satu hari tu, anak dia ni merengek2 mintak permission nak pergi Paris. Undang-undang kat sana kalau nak melancong luar negara, kalau lom cukup umur 18 tahun, kena mintak permission mak bapak dulu kot. Mak si Kim ni bagi pergi. Tapi, bapak dia cam berat la nak bagi pergi. Risau la konon. So, si Kim ni ngan mak dia pakat la tipu bapak dia kate nak pergi Paris atas urusan pembelajaran. Padahal nak ikut kumpulan U2 nye tour. (tak baik tau tipuuu.... anak-anak jangan ikut perangai ni yer). Setelah dipujuk-pujuk, Brian ni sain la surat permission tu. Tapi, dengan syarat la. Syarat nye, dia nak hantar Kim kat airport. Pastu sampai sana kena call pe sume. Brian ni kasi henpon kat Kim. (huh, tu je syaratnya).


Masa kat airport ni, terkantoi la si Kim ni sebenarnya nak pergi U2 nye tour Europe. Tapi, Brian ni tak leh nak buat pape dah. Borang sume dah sign. So, dia pun melepaskan lah anak dia dengan hati yang berat. Yang si Kim ni pulak, terkinja-kinja suka ngan kawan dia. Diorang pergi berdua je. Berani betul budak-budak zaman sekarang ni yer. Perempuan pulak tu. Kalau aku la, konpom bapak aku tak bagi pergi punya. Aku nak pergi sekolah asrama pun dia tak bagi. Tapi, adik-adik aku dia bagi pulak. Cis! Er, ok....back to the topic.


So, sampailah dua ekor monyet ni kat Paris. Masa kat airport tu, masa ngah tunggu teksi tetiba diorang ditegur oleh seorang lelaki kacak. Biasalah, pompuan kalau dah ditegur lelaki kacak, mulalah mengeletis, merenyam. Kawan si Kim ni pulak menggatal. Diorang pun berborak-borak la. Lelaki tu tanya watpe datang Paris, dengan sape, tinggal mana pe sume. Pastu ajak naik teksi sama-sama sebab sekali jalan. Ditambah pulak dengan alasan taksi kat situ mahal. So, dua ekor monyet yang dah mengeletis ni, mengiyakan ajer. Dah la peramah tak tentu pasal. Siap bagitau diorang tinggal kat mana pe sume. So, kat sini la cerita bermula.

Rupanya si lelaki kacak yang konon-konon baik tu, rupanya penjahat. Dia ni penyampai maklumat kepada kumpulan penculik terbesar kat eropah tu. Culik pompuan untuk dijual dan dijadikan pelac*r! Setelah mendapat maklumat dikehendaki, si bangsat ni pun call la penjahat-penjahat tu sume tuk bagitau lokasi monyet2 tu. Dipendekkan cerita, monyet2 ni pun kenalah tangkap. Nasib baik masa kena tangkap tu, si Kim ni ngah online ngan bapak dia. Masa tu dia dok kat bilik sebelah dalam toilet. So, dia nampaklah yang kawan dia dah kena tangkap melalui tingkap kat toilet tu. Amek ko, pucat lesi muka. Tau takut. Bapak Kim ni mintak dia jangan panik. Bapak dia ni tau dah, Kim ni mesti kena tangkap jugak.

So, dia mintak Kim ni bagi gambaran pasal penjahat-penjahat tu. Sib baik sempat dia bitau sket-sket. Tapi, akhirnya Kim ni kena tangkap jugak.Lepas tu bermula la aksi-aksi si bapak ni nak menyelamatkan anak gadis dia. Memandangkan Brian ni bekas agen CIA, so mende2 ni sume tak asing la bagi dia. Habis sume ditibainya penjahat-penjahat tu. Padan muka! Tapi, kawan si Kim ni mati. Mati sebab telebih dose kot. Kim ni selamat sebab dia ni masih ada dara. So, diaorang jual dia kat peringkat international. Kira orang besar2 la yang terlibat dalam adegan jual beli ni. Kim ni terjual dengan harga 300,000 dolar. Peh, gila la.

Tapi, Kim ni bernasib baik sebab dia berjaya diselamatkan bapak dia. Macam mana dia berjaya diselamatkan tu, korang tengok la sendiri yer. Citer ni best sebab penuh dengan action. Cara bapak dia tibai penjahat-penjahat tu best gak. Takde negotiate. Bunuh je terus. Memang ganas. Tapi, kalau tengok wayang mesti ade part kena potong. So, baik korang beli DVD je la.

Pengajaran yang aku dapat melalui filem ini ;

1. JANGAN SUKA MENIPU MAK BAPAK KORANG.
Tengok la apa jadi kat Kim bila dia menipu. Kena culik dan hampir2 kena jual. Nasib baik bapak dia bekas agen CIA, boleh la jugak nak selamatkan dia. Kalau mak bapak korang orang biasa-biasa je, takde skill nak bunuh2 ni, korang ingat korang leh selamat? Lain kali nak kuar ngan sesape, especially pompuan yang nak kuar ngan lelaki, bagitau mak bapak korang detail lelaki tersebut. Bukan nak buruk sangka ke ape, tapi untuk kebaikan sendiri. Apa-apa hal, senang nak cari. Kan?

2. JANGAN SEKALI-SEKALI MUDAH PERCAYA PADA ORANG YANG KITA BARU KENAL. Tak salah nak buruk sangka kat diorang. Itu semua untuk kebaikan kita jugak. Tak payah la nak tunjukkan korang peramah sampai nak bagitau semua detail korang kat orang yang baru kenal. Menyombong untuk kebaikan dan keselamatan kita tak salah rasanya. Orang yang dah lama kenal pun boleh jadi musuh dalam selimut, apatah lagi orang yang dah baru kenal. (ingatan untuk aku jugak)

Filem ni jugak buat aku tersentuh bila tengok Brian bersungguh-sungguh nak selamatkan anak dia dari kena jual. Terserlah lah kat situ kasih sayang seorang bapak kepada anak. Bapak yang sanggup lakukan apa saja demi keselamatan anak dia. Sanggup bergadai nyawa. Bukan macam bapak-bapak zaman sekarang nie. Jangan kata nak gadaikan nyawa tuk selamatkan anak, lagi di'makan' anak tu lagi ada. Apa nak jadi la dunia zaman sekarang.

Haih.


Er, tetiba aku jadi paranoid bila jumpa orang yang baru kenal.

01 April 2009

. biar hujan menghapus jejakmu .

Aku tau, satu masa nanti aku pasti akan melupakan dia.
Aku tau, satu masa nanti luka ini akan sembuh.
Aku tau, satu masa nanti aku kan kembali tersenyum dan gembira.
Aku tau, satu masa nanti aku akan mendapat kebahagiaan aku sendiri.


Cuma,
Aku tak tau bila.