20 April 2009

. cujen the lejen .


p/s : aku cuma kata mau tutup blog ini. bukan mau berhenti berblogging. hehe.
Ha, ape lagi. Cepat2 la tukar link ye.
Bai.

16 April 2009

. bai .

Aku dah mula bosan.
Mau tutup blog ini.
Kepada kawan-kawan semua yang selama ni sudi baca blog aku,
sudi meromen-romen blog aku, diucapkan terima kasih yang tidak terhingga.

Aku pergi dulu.
Bai korang.

:-(

15 April 2009

. el amor no es como la pintan .

Maksud tajuk di atas : CUJEN MEMANG SEORANG YANG COMEL & BERGAYA (ikon sengih)

Aku sekarang mengalami sindrom malas tahap KUCING GARFIELD TURUN TANGGA PAKAI PERUT. Sebab semalam member aku cerita pasal kucing kawan dia yang pemalas yang turun tangga tak pakai kaki tangan. (kucing ade tangan eh? ke kaki je? konpius jap). Kucing tu just landingkan perut dia yang memboyot tu kat tangga, pastu terus gelongsor sampai bawah. Keji kan? Memang dasar pemalas punya kucing. Huh!

Tapi kan. Aku rasa aku punya malas sebenarnya lagi dasyat dari kucing tu. Hahaha.

Aku pun tak tau la kenapa jadi macam ni. Aku tau semua orang pun mesti pernah mengalami sindrom yang aku alami sekarang ni. Korang rasa sindrom ni ade kena mengena ngan genetik tak? Ataupun suasana persekitaran yang mempengaruhi sindrom ni? Aku punya pemalas tu sampai tahap aku nak pergi berak pun rasa malas. Dah la sekarang ni aku makan ubat ape tah member aku syorkan. Pas makan je ubat tu, aku asik nak tercirit je. Tak kira masa. Pagi, petang, siang malam. Sampai aku rasa separuh hari aku dihabiskan dengan mencangkuk dalam toilet je. Eh, silap. Aku pakai jamban duduk. So, tak payah la korang dok bayangkan aku mencangkuk macam mana. Keji la korang ni.

Sikap malas aku terbawa-bawa dari opis sampai ke rumah. Sebab tu aku takde idea nak updet apa kat blog aku ni. Sebabnya balik je dari keje aku terus membongkang atas katil. Malam sket dalam kul 11 ke baru aku bangun tuk mandi dan makan. Huhu. Korang rasa kalau bakal mak mertua aku baca entry aku ni, harus tak aku kena REJEK? Eleh, aku tau bakal mak mertua aku masa muda-muda dulu pun mesti pemalas macam aku jugak. Sebab tu dia bakal dapat menantu yang malas macam dia. Karma beb. Haha. Releven tak? Persoalannya, siapa bakal mak mertua aku ek? Lupa pulak aku sekarang ni SINGLE N AVAILABLE. Ok, stop cujen! Tindakan anda mempromote diri sendiri itu bakal mengundang perasaan jelek di kalangan blogger lain. (ingat ko sorang je single??)

Hidup aku sekarang ni sangat membosankan. Ditambah pulak line berukband aku dah kena potong. Yer, sekarang ni aku hidup dalam keadaan bosan dan miskin. (tak mampu bayar bil berukband). Laptop aku pun terpaksa diwakafkan kepada adik beradik yang lebih memerlukan. (kepada adik beradik yang dimaksudkan...korang kalau lupe jasa-jasa aku ni..siap la...aku santau korang). Hinanya aku rasa diriku sekarang. (sambil layan lagu 'hidupku..tak seghairah..gerak gaya tidak selincah...'). Sorry la, lupa pulak tajuk lagu tu. Oh ya, layan lagu tu sambil makan balance karipap yang dibeli pagi tadi. Sambil mengunyah karipap yang dibeli di kafe opis sebelah....alamak...tetiba teringat kisah semalam. Kisah 'lelaki kacak opis sebelah yang menjadi pojaan hatiku rupanya sudah berkahwin'. Owh, sekarang aku betul-betul rasa miskin, hina dan dina. 'Beginilah nasib...diriku yang malang....oh tuhan....'

Ah, sudah!!

Ini semua permainan duniawi...terimalah seadanya...hormat menghormati..menjadi tauladan hidup ini...jagalah dirimu oh kawan... Isk, apasal tetiba awie menyelit kat sini. Sibuk je taw!! Dah, gi main jauh-jauh.

Chow.

Motif letak gambar sendiri? Blog aku kan...hehehe (ayat seterusnya sambung sendiri.. lalalala)
Adik aku cakap 'eh, rambut angah ade air pancut la.'
Hihihi.

14 April 2009

. hati pecah .

Uwaaaaa....sedihnya....



Baru dapat tau lelaki kacak opis sebelah yang menjadi pojaan hatiku,
rupanya dah KAHWIN!!

Uwaaaa......melepas untuk kesekian kalinya.

Lagu sedih satu plissssss


NIDJI - HAPUS AKU

Kutuliskan kesedihan
Semua tak bisa kau ungkapkan
Dan kita kan bicara dengan hatiku

Buang semua puisi
Antara kita berdua
Kau bunuh dia sesuatu
Yang kusebut itu cinta

Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku

Sadarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku


Asal sume yang aku minat dah jadi orang punya nie?? Cis, tak puas hati betul.
Nak rampas boleh???


Lariiiiiiii.............

10 April 2009

. omaigod .

omaigod.

omaigod.

Tomok did very well perfomance tonite. dan dia satu-satunya peserta yang dapat pujian daripada Paul Moss. Aku pun tak sangka Tomok boleh buat lagu tu betul-betul fantastic. Lagu yang langsung aku tak suka sebelum ni. Arghh...i'm going crazy for Tomok. Plis....plis... vote for Tomok.

Er, amylia pun best jugak. Tapi, aku mau Tomok menang.

:-)

09 April 2009

. lelong...lelong...

Aku mahu lelong dua benda nie




Semalam kemas2 bilik, terjumpalah macam-macam benda dalam almari. Kebanyakan nya baju-baju dan menatang ape tah yang aku beli tapi jarang2 pakai. Contoh macam dua benda ni la. Sampai dah berabuk letak dalam almari. So, aku amek keputusan nak letgo je kalau ada orang nak.

Beg ngan kasut tu brand primavera. Aku penah pakai sekali je masa wedding kawan aku. Pastu terus tak pakai. Sebabnya aku jenis main pakai ikut suka je. Malas nak matching2 kasut ngan beg.

Kasut size 7. Harga asal beg tu RM 129.00. Kasut pun RM 129.00. Aku nak lelong dua-dua ngan harga RM 150.00 (leh negotiate lagi).

Perfume tu pulak, actually tinggal shower gel ngan lotion jek. Perfume dah abes guna. Hehe. Shower gel ngan lotion tu tak penah sentuh pun. Aku takut expired, so nak jual je la. Ngan kotak-kotak tu sekali. RM 50.00

Kalau berminat leh tinggalkan note kat komen. Atau emel aku : cujern@gmail.com

Sekian.




Gambar-gambar tambahan




08 April 2009

. tiada entry baru, tag pun berguna jugak .

Tajuk di atas di ilhamkan dari pepatah
TIADA ROTAN PELEMPANG PUN BERGUNA JUGAK.

Hehe.

Baru perasan aku telah di tag oleh Puan Wadah.

Tag Gambar Profile (suka-suka je bagi nama camni)


1.Letakkan gambar profile anda

2.Terangkan apa maksud gambar itu?

Er, gambar ni tak membawa apa-apa maksud pun. Cuma aksi keji aku merakamkan gambar ketika mencuba baju di Fitting Room. Gambar memang sengaja diterbalikkan untuk menampakkan hasil seni yang tinggi (cit poorah!). Muka memang sengaja tak dirakamkan supaya tiada kata-kata yang mengatakan aku poyo.

3.Kenapa pilih atau letak gambar itu?

Kena paksa dengan kekasih Johnny Depp sebab dia kata dia suka gambar tu .



Er, dah abis. Wadah, aku kena tag orang pulak ke??

Ok, la...aku tag mereka-mereka di bawah ini

1. Cik Farah Diana

2. En. Nik Muhammad Hafiz

3. Puan Sri Intan Ien

Isk, tetiba pc aku cam haram pulak. Aku taip bukan main laju, dia kuar seketul-seketul. Mcm ni sampai subuh esok tak abes taip. Aku stop sini dulu. Sesape yang sempat di tag oleh aku tu, sila jangan ngelat ok.

Bai.

. tomok the momok .


Dulu, aku pernah ar minat kat dia. Zaman-zaman New Boyz dulu. Aku ngan adik aku merupakan salah sorang fanatik New Boyz. Hahaha. Beria ngan adik aku kumpul segala artikel pasal New Boyz nie. Pendek kata kalau ade paper atau majalah yang letak gambo Tomok size pasport pun aku beli. Tapi, tu dulu la. 10 Tahun yang lepas.

Bila dah besar sket, dah matang..aku pun mulalah membenci kumpulan New Boyz ni. Masa tu zaman2 Avril Lavigne. So, tak main la tomok momok nie. Mama juwie je layan kumpulan-kumpulan macam nie. (padahal aku still lagi layan lagu New Boyz). Tapi, disebabkan tak nak dikutuk kerana meminati New Boyz, maka aku pendam je la keminatan aku kat dia. Haha.

Tapi, sekarang ni aku tak malu dah nak ngaku aku minat Tomok. Sebab aku rasa dia best. Tak caye tgk la OIAM. Aku pun tak sangka Tomok leh nyanyi sebaik tu. Dah takde leleh2, sengau2 dah. Aku rasa dalam OIAM 3 ni, dia yang paling best.


Go Tomok Go.
Luv u.




Hahaha.
Poyo.

06 April 2009

. mahu kenal saya dengan lebih dekat?? .

Nah! Ini dia.

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:

Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You have many goals and want to achieve as much as you can. The jobs you enjoy are those that let you burn off your considerable excess energy.

How do you view success:

Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.
(ini sangat tepat).
Dapat ini dari blog budak ini.

90% adalah tepat.
Korang nak cuba?

KAT SINI


02 April 2009

. taken .


Ini entry tertangguh.

Pasal filem TAKEN.

Entry ini mengandungi spoiler. Kepada sesiapa yang belum menonton filem ini dan berhajat untuk menonontonnya dan tidak suka spoiler, dinasihatkan tidak membaca entry ini.

Aku menonton filem ni dua tiga minggu lepas selepas membaca review di
forum cari. Ada orang recommended soh tgk movie nie. (tapi, aku tengok cd pirates je la..hehe.) Lakonan Liam Neeson dan Maggie Grace. (aku tak kenal pun pelakon-pelakon nie.)

Ok, setelah menghabiskan masa sejam setengah kat depan tv, dapatlah aku simpulkan di sini filem ni memang best. Aku bagi 4/5 bintang. Walaupun ada adegan-adegan dalam filem ni yang dah biasa kita tengok. Tapi, pada aku citer ni tetap best. Banyak pengajaran yang aku dapat dalam filem nie.


Filem ni mengisahkan tentang Brian yang merupakan seorang bekas agen (agen ape pun aku tak pasti...CIA la kot). Dah bercerai dengan bini dia dan ada sorang anak. Aku pun tak pasti kenapa dia cerai ngan bini dia. Mungkin sebab sibuk keje sebagai agen CIA kot. Anak Brian dok ngan bekas bini dia. Anak dia nama Kim. Umo lam belasan tahun la kot. Brian ni sayang gila kat anak dia. Sanggup wat apa saja tuk anak dia.


Satu hari tu, anak dia ni merengek2 mintak permission nak pergi Paris. Undang-undang kat sana kalau nak melancong luar negara, kalau lom cukup umur 18 tahun, kena mintak permission mak bapak dulu kot. Mak si Kim ni bagi pergi. Tapi, bapak dia cam berat la nak bagi pergi. Risau la konon. So, si Kim ni ngan mak dia pakat la tipu bapak dia kate nak pergi Paris atas urusan pembelajaran. Padahal nak ikut kumpulan U2 nye tour. (tak baik tau tipuuu.... anak-anak jangan ikut perangai ni yer). Setelah dipujuk-pujuk, Brian ni sain la surat permission tu. Tapi, dengan syarat la. Syarat nye, dia nak hantar Kim kat airport. Pastu sampai sana kena call pe sume. Brian ni kasi henpon kat Kim. (huh, tu je syaratnya).


Masa kat airport ni, terkantoi la si Kim ni sebenarnya nak pergi U2 nye tour Europe. Tapi, Brian ni tak leh nak buat pape dah. Borang sume dah sign. So, dia pun melepaskan lah anak dia dengan hati yang berat. Yang si Kim ni pulak, terkinja-kinja suka ngan kawan dia. Diorang pergi berdua je. Berani betul budak-budak zaman sekarang ni yer. Perempuan pulak tu. Kalau aku la, konpom bapak aku tak bagi pergi punya. Aku nak pergi sekolah asrama pun dia tak bagi. Tapi, adik-adik aku dia bagi pulak. Cis! Er, ok....back to the topic.


So, sampailah dua ekor monyet ni kat Paris. Masa kat airport tu, masa ngah tunggu teksi tetiba diorang ditegur oleh seorang lelaki kacak. Biasalah, pompuan kalau dah ditegur lelaki kacak, mulalah mengeletis, merenyam. Kawan si Kim ni pulak menggatal. Diorang pun berborak-borak la. Lelaki tu tanya watpe datang Paris, dengan sape, tinggal mana pe sume. Pastu ajak naik teksi sama-sama sebab sekali jalan. Ditambah pulak dengan alasan taksi kat situ mahal. So, dua ekor monyet yang dah mengeletis ni, mengiyakan ajer. Dah la peramah tak tentu pasal. Siap bagitau diorang tinggal kat mana pe sume. So, kat sini la cerita bermula.

Rupanya si lelaki kacak yang konon-konon baik tu, rupanya penjahat. Dia ni penyampai maklumat kepada kumpulan penculik terbesar kat eropah tu. Culik pompuan untuk dijual dan dijadikan pelac*r! Setelah mendapat maklumat dikehendaki, si bangsat ni pun call la penjahat-penjahat tu sume tuk bagitau lokasi monyet2 tu. Dipendekkan cerita, monyet2 ni pun kenalah tangkap. Nasib baik masa kena tangkap tu, si Kim ni ngah online ngan bapak dia. Masa tu dia dok kat bilik sebelah dalam toilet. So, dia nampaklah yang kawan dia dah kena tangkap melalui tingkap kat toilet tu. Amek ko, pucat lesi muka. Tau takut. Bapak Kim ni mintak dia jangan panik. Bapak dia ni tau dah, Kim ni mesti kena tangkap jugak.

So, dia mintak Kim ni bagi gambaran pasal penjahat-penjahat tu. Sib baik sempat dia bitau sket-sket. Tapi, akhirnya Kim ni kena tangkap jugak.Lepas tu bermula la aksi-aksi si bapak ni nak menyelamatkan anak gadis dia. Memandangkan Brian ni bekas agen CIA, so mende2 ni sume tak asing la bagi dia. Habis sume ditibainya penjahat-penjahat tu. Padan muka! Tapi, kawan si Kim ni mati. Mati sebab telebih dose kot. Kim ni selamat sebab dia ni masih ada dara. So, diaorang jual dia kat peringkat international. Kira orang besar2 la yang terlibat dalam adegan jual beli ni. Kim ni terjual dengan harga 300,000 dolar. Peh, gila la.

Tapi, Kim ni bernasib baik sebab dia berjaya diselamatkan bapak dia. Macam mana dia berjaya diselamatkan tu, korang tengok la sendiri yer. Citer ni best sebab penuh dengan action. Cara bapak dia tibai penjahat-penjahat tu best gak. Takde negotiate. Bunuh je terus. Memang ganas. Tapi, kalau tengok wayang mesti ade part kena potong. So, baik korang beli DVD je la.

Pengajaran yang aku dapat melalui filem ini ;

1. JANGAN SUKA MENIPU MAK BAPAK KORANG.
Tengok la apa jadi kat Kim bila dia menipu. Kena culik dan hampir2 kena jual. Nasib baik bapak dia bekas agen CIA, boleh la jugak nak selamatkan dia. Kalau mak bapak korang orang biasa-biasa je, takde skill nak bunuh2 ni, korang ingat korang leh selamat? Lain kali nak kuar ngan sesape, especially pompuan yang nak kuar ngan lelaki, bagitau mak bapak korang detail lelaki tersebut. Bukan nak buruk sangka ke ape, tapi untuk kebaikan sendiri. Apa-apa hal, senang nak cari. Kan?

2. JANGAN SEKALI-SEKALI MUDAH PERCAYA PADA ORANG YANG KITA BARU KENAL. Tak salah nak buruk sangka kat diorang. Itu semua untuk kebaikan kita jugak. Tak payah la nak tunjukkan korang peramah sampai nak bagitau semua detail korang kat orang yang baru kenal. Menyombong untuk kebaikan dan keselamatan kita tak salah rasanya. Orang yang dah lama kenal pun boleh jadi musuh dalam selimut, apatah lagi orang yang dah baru kenal. (ingatan untuk aku jugak)

Filem ni jugak buat aku tersentuh bila tengok Brian bersungguh-sungguh nak selamatkan anak dia dari kena jual. Terserlah lah kat situ kasih sayang seorang bapak kepada anak. Bapak yang sanggup lakukan apa saja demi keselamatan anak dia. Sanggup bergadai nyawa. Bukan macam bapak-bapak zaman sekarang nie. Jangan kata nak gadaikan nyawa tuk selamatkan anak, lagi di'makan' anak tu lagi ada. Apa nak jadi la dunia zaman sekarang.

Haih.


Er, tetiba aku jadi paranoid bila jumpa orang yang baru kenal.

01 April 2009

. biar hujan menghapus jejakmu .

Aku tau, satu masa nanti aku pasti akan melupakan dia.
Aku tau, satu masa nanti luka ini akan sembuh.
Aku tau, satu masa nanti aku kan kembali tersenyum dan gembira.
Aku tau, satu masa nanti aku akan mendapat kebahagiaan aku sendiri.


Cuma,
Aku tak tau bila.

31 March 2009

. syhhhh....ini adalah rahsia # 1.


Aku buat apa yer dengan duit tu?
Lupa pulak.
Agaknya kalau aku kumpul-kumpul dut hasil curian tu, dah boleh pergi haji agaknya.

Dosa tak curi duit bapak sendiri?
Kalau ikut hukum kena potong tangan tak?

Tapi, aku dah mintak halal masa mintak maaf time raya.
Kira halal la kan.

Ala, anak bapak..ape nak berkira.....

. entry ini khas untuk student politeknik yang mengambil course DSK .


Kenal lagi ngan tulisan kat atas tu?
Boleh baca tak apa yang aku tulis tu?
Kalau boleh, TAHNIAH.
Korang memang hebat!



Sebabnya, aku sendiri pun tak boleh baca apa yang aku tulis.
Hihihihi.

Sesia je lecturer ajar bertungkus lumus dulu.
Ini je hasilnya.

Er, tapi dulu aku dapat 4 flet tau tuk subjek trengkas.
Masa sem 1 la. Hehe.

Sape ek lecturer yang ajar trengkas dulu? Lupa la
Aku asik ingat En. Arshad ngan En. Siri je. :-)



p/s : Tulisan kat atas tu ialah lirik lagu Menjaga Hati.

Kepada sesiapa yang tak tau, tulisan kat atas tu ialah tulisan rahsia zaman purba.
Ehee..acah mak enon. Tu tulisan trengkas. Nak tau lebih lanjut, try ar google.
Malas pulak nak terangkan.

26 March 2009

. ada apa dengan RM 169.70 .


Ini yang aku dapat dengan RM 169.70.
(muka tak puas hati)

Apasal harga barang sekarang makin mahal ar? Ada cadangan tak untuk mengurangkan perbelanjaan barang-barang keperluan nie?

Mungkin aku perlu tukar dari krim Olay kepada Temulawak. Yer, temulawak harganya baru RM 5. Er, mungkin dah naik harga kot sekarang.

Compact powder tu aku beli yang paling murah la tu. Takde la nak beli Maybelline ke Revlon ke, Silky Girl pun aku tolak tepi. Heh, mungkin aku kena pakai bedak Carrie je lepas nie.

Syampo. Er, sebenarnya aku tak plan pun nak beli syampoo Loreal tu. Ni semua salah iklan kat TV dengan menampilkan pompuan cantik dengan rambut mengerbang sana sini. Yer, aku sangat terpengaruh dengan iklan. Ok, lepas ni syampoo badan pakai sekali kat kepala. Jimat sungguh.

Lipgloss and lipbalm tu nak tukar kepada apa ye? Dengan berbekalkan bibir mungil ala-ala Anita Sarawak ni, aku sangat memerlukan lipbalm dan lipgloss itu. Aset tu. Kena jaga bebaik. Hehe.

Dentyne?? oh, itu sangat memerlukan untuk mengekalkan nafas yang segar. Pernah tengok iklan (er, lupa pulak iklan apa.) Iklan tu menunjukkan seorang putera kacak mencari pasangan ala-ala cinderella ; sape muat pakai kasut tu akan dipilih. Maka ramailah jelitawan-jelitawan sekalian mencuba kasut tu. Semuanya muat, tapi tidak dipilih kerana nafas berbau. Kemudian datang pompuan hodoh yang memakai cermin mata besar, rambut tocang dua, lipstick merah menyala dan pakaian yang sangat meriah. Sebelum mencuba kasut tu, pompuan ni makan lah tah hape tah..ala, lebih kurang cam dentyne tu la. Untuk mengelakkan nafas bebau. And guess what?? Pompuan tu tak muat pun pakai kasut tu, kaki gedabak beso. Tapi, disebabkan keharuman nafas pompuan tersebut, maka putera raja yang kacak tu pun memilih dia. Bertuahlah dia kerana dapat mengahwini putera kacak tersebut. Eh, apa aku merepek ni. Hehe.
Kesimpulannya, keharuman nafas sangat penting dalam usaha mencari jodoh. Yeah!!

Ok, dah dah cik cujen. Apa kamu merepek di petang hari ni. Dah kul 5 tak reti-reti nak balik?

Ehe, tak sabo nak balik, nak mandi n pakai syampoo baru. Lalalalala.

24 March 2009

. the truth is hurt .

Ok.Ok. Ni last aku beremosi pasal SAIKO itu. Pasni aku takmo citer lagi pasal dia. Erm..ye ke? Ye la kot. Hehehe.



Nak tau kenapa tajuk entry aku ari tu "i don't need ur fucking friendshit??" dan kenapa aku kata dia saiko.

Meh sini aku cerita.

Ada satu malam yang bodoh tu, entah kenapa aku tetiba pulak jadi bodoh dengan menghantar sms kat dia cakap ' I MISS YOU!!' Damm!! Aku ingatkan itu imaginasi aku je, sekali rupanya betul-betul aku hantar!! Hampeh betul. Dan yang menjadikan bodoh aku tu tahap teragung bila dia tak reply pon sms aku tu. Shit!! Malunya aku. Dan diakibatkan kemaluan yang sangat besar itu (mcm lucah je), aku pun memutuskan untuk tidak meng sms dia dia lagi. Ibaratnya, semua dah berakhir la konon. Tapi..

Esoknya dia tiba-tiba sms aku pulak. Tanya aku buat ape. Mulanya aku diamkan aje. Konon-konon tak nak balas la. Tapi, bila dia hantar sekali lagi msg tu, aku jadi tak sampai hati pulak. Ye la, aku kan berjiwa sensitif. Halus. Kesian pulak tengok msg dia tak berbalas. Baik kan aku? Ke bodoh?? Then, kitaorg pun berbalas2 msg. Tapi, cam biasa la aku meminimumkan msg aku kat dia. Then, entah cemana aku leh pulak terhantar sms ckp 'loneliness sucks' kat dia. Padahal aku nak hantar sms tu kat kawan aku. Tapi, takpelah. Pastu dia reply

"i'm here kan.. well, u'll find someone better yang akan mengisi kekosongan hati u tu"

"really??..i'm sick dengan kata2 u'll find someone better...u deserver better..etc.. False hope!"

"xpela you. I understand. And you, just go. Selagi we keep sms, it makes me susah nak lupakan u. I know u try to be nice to m, or maybe u just rasa bersalah je. But its not the way. It makes me hurt. I still want to be friend with u, but i need time to clear all my stupid feeling nie. Hope u understand. Plz jangan tanya lagi i sihat ke tak, ok ke tak. Just go"


Part yang dia reply ni la yang buat aku tak boleh terima.

"Listen k. I'm here as your friend n i ask u jangan miss me and not to have that stupid feeling and dont menaruh perasaan!! So pls k."

Peh. Hati aku masa tu ibarat luka yang dicurah dengan cuka. Memang pedih ar. Jangan menaruh perasaan konon. Weh, bukan ko ke yang bagi harapan palsu kat aku selama nie??? Padahal aku memang dah cuba tak nak menaruh harapan. Tapi, apa yang ko buat tu semua, layan aku bebaik. Panggil baby la, kekasih la, cakap i love u la, i miss you la..cakap nanti kawen dok sama-sama tak yah rindu-rindu lagi... ape, tu sume bukan harapan ke?? Ok, ok.. aku yang perasan. Padahal tu sume kata-kata biasa je kan.. Ngan semua pompuan pun ko cakap macam tu kan?? Huh!!

And itu jam jugak aku dah decide. Aku mesti lupakan dia. Dan msg terakhir aku hantar kat dia;

"U ingat senang ke ke nak buang all that feeling macam tu je. I'm not like u! And u, if u tak nak i ada perasaan bodoh ni, x nak i miss u, why u still contact me n be nice to me?? U ingat i robot ke? and sorry for loving u.. i xkan muncul dalam hidup u lagi as u wish. Anggap je i sebagai nightmare u. Thanks for everything"

Huh, puas hati aku. Sedih memang ar sedih, tapi aku memang dah geram gila masa tu. Aku ingat dah abes la kat situ. Tapi, korang baca sendiri apa yang dia reply kat aku lepas tu;

"I tido dulu. Sambung lek tomoro. U stop crying k.. Anggap je i dah marah2 u and lepas tu i tido kan u...."

Nampak tak??? Nampak tak tu?? Tak SAIKO ke namanya tu?? Dah la tu, esoknya dia still sms aku macam biasa. Huh!! Aku malas dah reply. Kate dah janji takkan muncul dalam hidup dia. So, aku akan buat!! Nak atau tak nak je kan.

Er, sorry k. Masa tu aku dah tak nangis dah. Dah tak ada hati nak nangis.

Ala, dia takde pun..bumi tetap berputar cam biasa. Matahari tetap jugak terbit. Air sungai tetap jugak mengalir. Aku tetap jugak kena bangun pagi-pagi gi kerja. Tetap kena bayar loan kereta tiap-tiap bulan. Tetap jugak kena langsaikan hutang kredit kad aku! Tetap jugak ketawa terbahak-bahak sampai kuar air mata bila baca buku SHIN CHAN.

See, tak ada apa pun yang berubah kalau dia tak ada. Dunia belum kiamat pun. Hati ni je mengada sangat. Tah hape-hape tah. Aku boleh je nak berkawan ngan dia, tapi kenalah buat cara kawan. U know KAWAN tu macam mana. And aku perlukan masa jugak tuk aku clearkan perasaan aku kat dia. Dia ingat senang-senang ke nak buang perasaan ni macam membuang angin kentut? Kadang-kadang nak membuang angin kentut pun susah tau. Pastu angin memulas-mulas dalam perut. Seksa tau. Haha.


So, kepada sesiapa yang membaca atau mengikuti cerita aku ni, aku nasihatkan la kat korang kalau korang memang dah tak boleh terima seseorang tu baiklah korang berterus-terang je. Memang aku tau truth is hurt. Dan kebanyakan orang selalunya tak nak terus terang sebab tak sampai hati. Konon tak nak melukakan hati. Dan masa tu la keluar ayat-ayat, 'saya bukan yang terbaik untuk awk', 'u'll find someone better', 'kita lebih sesuai berkawan', 'saya sayang awk tapi ada sesuatu tentang saya yang awk tak tau'. Bullshit!! Pada aku tak ada istilah nak menjaga hati atau tak nak lukakan hati. Tu semua sebab nak MENJAGA IMEJ je. Tak nak dibenci orang yang ditolak cintanya tu. Atau mungkin jugak nak buat spare supaya esok-esok kalau dah tak ada orang nak, boleh la kutip balik. TAMAK! Aku benci betul orang macam nie.

Cakap banyak pun tak guna. Aku malas nak semak-semakkan kepala otak aku. Banyak benda lain yang memerlukan perhatian aku. Kan.Kan.

Nak updet sket.

Semalam dia call aku. Tapi, aku malas nak jawab. Then, dia hantar msg tanya 'kenapa nie?'

Huh.




. nama saya CUJEN .

Dapat ini dari blog budak INI.







Boleh la untuk mengisi waktu aku yang sentiasa takde kerja ni. Hihihi.


Btw, aku telah bertekad untuk menyahkan si saiko itu. Dan untuk permulaan aku telah berjaya tidak mengreply msg dia. Yes lah!!

23 March 2009

i don't need your fucking friendshit!

simpan tajuk tu untuk entry akan datang.

line internet macam haram. tak ada mood nak updet.

hari ni just nak enterprame rambut baru aku.

ade perubahan tak?

aku buat kaler merah, tapi haram tak nampak pun kalernya. bazir duit jer.


[senyum tak bermakna aku gembira]
cuma sendiri tak sanggup nak tengok muka
kalau sedih atau marah.
bapak hodoh!!

20 March 2009

. sick of hanging on .

First you tell me its over Then you try to get me to stay I'm so confused what am I gonna do You can pull me in you can push me away The minute you tell me you leave me But its right before you walk out the door You're hot then you're cold And this keeps getting' old Who am I supposed to be anymore I can't wait forever To know if were together I'm sick of hanging on Anything sounds better Then waiting on you forever I'm sick of hanging on Sick of hanging on Choose but you can't have it both ways Choose but so I know what to do Cause I can't believe that's how you gonna be You've had your kick and now you're leaving me too I can't wait forever To know if were together I'm sick of hanging on Anything sounds better Then waiting on you forever I'm sick of hanging on Sick of hanging on You need to make up your mind I need to know it still This is your only chance I'm sick of hanging on I'm sick of hanging on Let me go or I let go


19/03/2008 9.04 pm

"bila u nk amek keta u?"

Keta? Bila masa pulak keta aku kat dia? Salah antar msg ke ape nie?

"kete?"

"yah, keta hitam nie.."

"owh. keta shell tu eh? ok2. Bil2 je la u free"

"hmmm....Ok. Wen i'm ready to c u again..."

"ok, i'm ready anytime. Hehe"

Statement poyo dari aku. Tapi, rasanya aku dah ready pun. Malas nak pikir banyak-banyak. Tapi kan...msg dia pastu buat aku pelik ar..

"really? how come?"

"cam mane u leh berubah bgt je?"

Bgt? Ape tu?

Sampai dua kali dia msg aku tanya cemana aku leh berubah. Adoi...dia ni nak tengok aku sedih je ke ape.. Ikutkan aku malas nak reply tapi aku reply jugak la..ngok betul la. Mesti dia suka kan. Ciss.

"sape kate i berubah?apa yang i rasa tak pernah berubah..tp entahlah..nothing i can do right? Just deal with this feeling."

Huh, jujurnya aku.

Senyap untuk 3o minit. Then..

"u tengah watpe tu?"

"tgk knight rider. miss that time we watch it together.

"yeah. hehe. I pun tgk gak"

"bnyk iklan la..huhu"

"i antar laptop gi betulkan ystdy"

Banyak pulak msg dia.

"yeah. chop! nak tanya. org tua rambut putih ni yang cipta keta tu kan. pompuan ni pompuan yg sama ke? asal lain je?"

"ya betul. Knp lain lak?"

"mgkin sebab lama tak tengok kot. i like this song. wat song ar?"

"dunno haha. can try search online"

Senyap. 15 minit.

"da mkn? mkn ape? kelly dtg ajak jumpa i kt paradise"

"lum makan. kem salam kat kelly k.."

"apsal lum mkn? bkn u tggal ngan ur mum dia msk ke?"

"my mum tak ada la. i sorg. kan ari isnin ari tu i antar my mum blk kg. dia balik cnie hari ahad."

"dtg ah cni."

"aik? dah ready nak jumpa i ke?"

"haha. tak tak.."

Senyap lagi. 20 minit.

"dtg ah jumpa i. i'm ready"

"beb penat kan? lg pun tomoro keje. xpe ah. we meet next time"

"i da landing tas katil..next time k..."

"sure"

Erm. Kalau aku pikirkan msg2 dia tu, aku yang gila. So, aku malas nak pk. Layankan je la. Tapi, aku seboleh-boleh la me minimumkan msg aku kat dia. Bukan ego, cuma aku tak nak kang aku meroyan balik kat dia. Mungkin kitaorg sesuai jadi KAWAN je kot.

Entahlah.



Jap lagi mau ke saloon. Buat transformasi sikit. jeng..jeng..jeng..

18 March 2009

. tips menghilangkan rasa bosan di opis juga menjadikan bos gila.

  • Telefon opismate korang yang dok sebelah menyebelah dengan korang dan tanya samada diorang sihat ke tak.
  • Masuk bilik bos senyap-senyap. Pastu dok depan dia, tenung je muka dia tanpa bercakap sepatah haram pun. 5 minit lepas tu, keluar balik dan buat seolah-olah takde apa yang berlaku.
  • Amek marker pen merah. Buat bulatan kecil2 kat muka dan tangan korang. Lepas tu jalan-jalan sekitar opis dan bagitau opismate korang yang korang dah kena demam campak.
  • Duduk kat sebelah mesin fotostat. Kalau ada orang nak guna mesin fotostat tu, tanya sama ada diorang dah buat tempahan atau belum. Kalau belum, jangan bagi diorang guna.
  • Pura-pura tido, kemudian buat-buat terjaga dalam keadaan terkejut dan menjerit.. tolong...tolong...sambil berlari setempat. Pastu sambung pura-pura tido.
  • Order pizza untuk 20 orang. Bila orang pizza tu sampai, mintak duit kat bos soh dia bayar. Bagitau dia, hari ni hari jadi korang. Bos kena belanja.
  • Buat satu buku autograf dan mintak semua opismate korang sign dan tulis biodata diorang sekali. Pesan kat diorang, jangan lupa sertakan gambar sekali.
  • Bangun dengan tiba-tiba dan kemudian berlari selaju mungkin ke pintu sambil menjerit 'kebakaran....kebakaran...'.
  • Bungkus satu hadiah dan tulis kat situ 'SELAMAT BERSARA' dan serahkan bungkusan tersebut pada bos korang....


(tips ni teori sahaja. kalau korang rasa nak kena buang kerja serta merta, buatlah praktikal)

Hihihi.

.sekian dari aku yang bosan tahap super saiya.





Citer lain pulak.


Er, semalam si dia sms aku lagi.

"I'm letting u go but really slow. Kalau ikut hati nk je jumpa u...."

"Good night dear...U still my sweet honey bunch"

Aku tak paham........

17 March 2009

. my feveret song .

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Nanti jawab pokok angin yang goncang
Tanya sama angin apa sebab goncang
Nanti jawab angin tanya lah awan
Awan nanti kata aku kandung air
Sampai tempat sejuk aku pun cair
Tengok dalam air nampak bayang-bayang
Campak satu batu bayang pun hilang



budak yang naynyi ni sangat cute. teringat masa aku kecik-kecik dulu. comel macam ni la. hihihi


erm..kalau lah aku boleh buang bayang dia semudah aku campak batu dalam air......(sempat lagi tu)

16 March 2009

. aku nak letak tajuk paling sedih. tapi tak tau apa .

3.30 pagi.

Apehal aku dok terkebil-kebil depan pc nie?




Flashback.

5.46 petang.
Keheningan petang aku dikejutkan dengan satu bunyi sms. Cepat-cepat capai tepon.

*senyum*. Heh, dari pagi satu sms pun tak masuk. Sebab tu aku senyum. (padahal itu sms dari dia).

"watcha doin?"

"Nothing. G kedai beli brg dapur sket"

"ic. your parents n sis smua dah pindah putraj?"

"yup. bersepah umah dibuatnya. u watpe?"

"in my room rehat"

perbualan seterusnya bersambung di ym. borak-borak bodoh kejap. dia mintak tolong aku taipkan satu surat dalam word sebab lappy dia takde word. dan macam biasa, aku dengan murah hatinya tolong tanpa banyak soal walaupun line internet aku cam gampang dibuatnya. dan masa tu aku ngah sibuk kemas barang2 yang baru angkut dari subang. tapi, aku usaha jugak untuk dia. dah siap, senyap sekejap.


8.51 pm. new message receive.

"jumpa malam ni nak ke? kalau u leh klua la..."

huh, apa jawapan yang dia jangka dari aku? kalau aku kat kedah sekalipun, aku akan cakap yes. tapi, cuak jugak. pehal nak jumpa aku? kate semalam need more time. dah ade jawapan kot? babi la. aku dah tau jawapan tu sebenarnya. aku harapkan dia takkan bagi jawapan. haih.

"wut time?"

jawapan pendek dari aku konon-konon tak mengharapkan tuk jumpa. padahal terus melompat masuk bilik. basuh2 muka, mandi sket2 n tukar baju. 10 minit je aku dah siap. bodoh!

"anytime"

"lokasi?"

"jumpa kt warung dkt shoplot i bleh? kalau u tau mane la"

"heh, mestilah i tak tau. Lokasi lain?"

"xpe. near your house we sill go but gimme some time coz i ade meeting jap kat shoplot i. orang tu nak sewa kan..."

"wokeh"


"org tu br call to cancel la.. hmm..i'm free already..what shud we do ah?"

"entahlah. so, nak jumpa katne? near to my house or ur house?"

"near my house pls. bleh?"


"ok. gimme 10 minutes k. then i g sane.


"jumpa kat pak maidin lah. ok?"

"yup, u terus g sana eh?"


"yup. can lah..easier for u..wat time will u sampai?"


"i dah nk kuar nie. 10 minutes lg sampai ah."


"jgn drive laju"


" tak la.laju sikit je"


erm..amek berat lagi ke? agak2 kalau mati eksiden tu tak sakit, korang rasa apa aku dah buat sekarang? laju tak laju jugak la. 6 minit dr presint 11 ke taman equine.

"i dah sampai. U katne?"

"jap.i walk there"

walk?? dia jalan kaki dari rumah ke ape? shitttt...apesal aku berdebar-debar pulak nie???


5 kali kelip mata, dia pun sampai. jantung aku makin laju. cam haram. tapi, kontrol dengan senyuman paling palsu penah aku buat. shit!!

ramai pulak orang kat pak maidin nie. kitaorg pilih seat kat luar. konon-konon privacy. huh! 10 minit pertama tu sumpah aku rasa janggal. apesal rasa lain je nie.?? isk... ape2 pun order dulu. bihun goreng n nescafe o tuk aku. dia? horlick ais.

aku pandang dia. dia pandang aku. pastu perbualan macam biasa. borak2 kosong2. tanya itu ini. tapi, dengan satu perasaan yang berlainan. benci betul aku perasaan nie. rasa nak pijak2 jer!

sib baik makanan dah sampai. ape-ape hal pun makan dulu. pehal aku rasa bihun aku ni dah macam dawai ampaian baju je. shit!! tapi, yang peliknya tu..licin jugak bihun aku tu. tapi, bukan aku mkn sorg la. dia makan kan tuk aku sekali.

abes makan. dan kat sini la bermula perbualan serius. serius yang aku rasa cam nak makan racun tikus je pastu.

"er..kelly tanya u...dia tanya kat i. mana dia.."

ayat pembuka bicara dari dia. kelly tu kawan dia. aku penah jumpa sekali je. lepak2 bertiga kat office dia yang macam ktv karaoke je. kitaorang nyanyi sampai muntah darah. once time ago la.

"erm..ingat jugak dia kat i ek.."

senyap lagi. dia pandang aku.

aku pandang depan. tengok keta lalu lalang. dalam hati dah macam nak pecah jer.

"so, macam mana kita?"

"macam mana? u la.. u kate nak masa. dah ade jawapan ke??"

perbualan seterusnya aku tak ingat dah. lupa terus. tapi, jawapannya tetap tidak. aku pun tak paham kenapa tidak. nampak cam dia sayang aku, tapi tak boleh go on. ok, aku paham. dalam setengah keadaan soalan itu memang takde jawapan. tapi, kenapa sebelum ni layan aku mcm puteri? atau aku yang perasan. shitt!!!! ok, stop suzan. tolong hadapi kenyataan.


dalam keadaan macam tu, aku masih boleh senyum je depan dia. senyuman plastik!! aku benci senyuman tu. kalau korang tengok pun, mesti korang rasa nak pijak2 je muka aku. aku harapkan aku boleh nangis depan dia. tapi, tak tau kenapa air mata ni macam segan2 pulak nak keluar depan dia. korang rasa kalau aku nangis hentak2 kaki dan pecah2 kan pinggan kat warung tu, dia akan terima aku tak? aku tau jawapan nya tak. sebab tu aku tak buat mcm tu. aku pun tak nak paksa orang. redha. rela. pasrah. ape lagi??

setelah melalui 20 minit perbualan yang merobek hati aku, kitaorg balik. aku hantar dia. dalam kereta dia usap kepala aku and say "i'm gonna miss u". huh!! sib baik aku tak sondol keta depan. asal dia cakap macam tu ar??? apesal????? saje je nak bagi aku sedih. harapan.

kontrol. aku masih tak boleh nangis. sebelum keluar dia kiss aku and ckp "take care". masa ni aku dah meraung. tapi, dalam hati je. kuar je dari kawasan rumah dia, tetiba pulak air mata ni turun mencurah-curah. sial! tadi tak nak keluar. kali ni bukan main lagi siap ngan hingus2. tisu pulak takde...so, aku biarkan je....

lagu kat radio pulak cam gampang. "lagu saat ku terlontar derita". dengan air mata berjurai tu sempat lagi aku jeling kat radio tu. 105.3. hmm..patutlah. sekarang tengah segmen citra cinta. babi kan? tapi, aku malas nak tukar. aku biarkan perasaan aku layan lagu tu. sambil tu msg sorg kawan..


"pinjam bahu leh tak? nak nangis"


bodoh. dah putus cinta tu dah la weh. yang ko pergi kacau orang lain tu pesal. tau tak dah kul bape?? tak tau ke yang org tu penat baru balik kerje?? ko memang bodoh la cujen.
biarlah..biarlah aku jadi bodoh. gi mampus.

msg jiwa-jiwa ngan kawan aku tu. nasib baik dia baik. dia col aku sebab aku tak reply msg dia pastu. ok, aku rasa bersalah. pura-pura takde pape sebab rasa bersalah kejutkan org yang dah tido. tapi, takpe..dia baik. sangat baik. (oi, sebab org tu baik ko rasa ko leh wat dia sesuka hati?? patutlah ko kena tinggal..padan muka ko cujen). ah...gi mampus..


borak-borak jiwa lara ngan kawan aku. kena bebel itu ini. bagi tips camtu camni. nangis sana sini. Ok, aku dah ok. thanks kawan.

balik rumah. masuk bilik terus kemas-kemas bilik aku yang macam separuh kiamat rupanya. tah dari mana datang semangat nak mengemas tu. terus menerus tanpa henti. tapi sempat lagi hantar sms kat dia... ok, ni memang betul babi!!

"i'm gonna miss u. thanks for the happy moment. u will be the one yang i rase susah sgt nak lupakan."


"hey, thanks for everything too. sorry i kena cepatkan perjumpaan td. i trasa sedih sgt."

"percaya tak, kalau u sedih i rasa 10 kali dr tu"

:( u have to be strong for both of us k..."


ye la....aku selalu jadi mangsa untuk kebaikan org. aku dah penat la....

"yeah. i jd strong just because u want it. but i'm not thay strong yg u sangka. i cuma xnak susahkan u. coz i love u more than i love myself. hey, jangan rasa tertekan dengan stetment i tu k....

"Suz...I LOVE YOU n pls jgn buat kat i mcm nie..."

seeee......nampak tak??? korang rasa ayat i love u tu apa maksudnya??? jangan nak kate aku yang perasan selama ni ok. then, kalau love me why u amek keputusan nak break?? aku mmg tak paham. ok, ade sesetangah perkara yg tak memerlukan jawapan.

"xpelah u. i dah biasa..dapat kenal u pun dah cukup. i boleh hidup dengan kenangan kita je. and i berani ckp u are the best thing that i ever had"

had??? bila masa pulak tu. bodohnya aku nie.


"tp in a way i'm happy jugak sbb u crita kt i dr u pendam..betul ke u tak tipu yg u sayang i mcm u syg i skrang nie?"

"x guna i tipu. o ckp ape yg i rasa yg betul2 dtg dari hati. i ckp bukan nak mintak simpati or nak buat u terharu. sumpah tak. i xnk tipu sesiapa esp myself"

"ok. i miss u already dan i dah habis kata2..i cuma nak u selamat dan happy selalu. mmg i sedih mlm nie...."


sambung lagi

"u tau x, ini part i nk u tau plak..masa u start citer pasal the guy u minat n next day u klua wit another guy, i dah assume yg u nak carry on with your life n u demand an answer from me. sebab tu i pk kena amek keputusan. now, dah macam ni pun i still jeles if u dgn mane2 boy..giler kan??"


ok, ni aku suka. cemburu tanda sayang? so, bermakna dia sayang aku la??

hoi bodoh. ko ngan dia dah over la.dah abes. apehal ko ni asik nak menaruh harapan je..

(pehal ade je sure2 sumbang menyemak dalam blog aku nie??) blog aku, suka hati aku la nak taip ape..gi main jauh2 la... bagi aku chance la weh..

ok, sambung balik. guy aku minat eh?? tu mcm citer lama je. budak yg aku minat masa aku sem 1 kat poli. tak munasabah langsung. abes tu yang u tu citer girl sana girl sini. kuar girl sana, girl sini. msg sana sini. aku diamkan je. tak pernah langsung aku persoalkan..langsung tak pernah. and dia tau that fact!! alasan........

"thanks sebab bitau. and fyi, i kuar dengan that guy just becoz i nak lupakan u. sebab i dah nampak tanda2 kita xkan pergi jauh dr apa yang u katakan. and kalau u nak tau that guy yg i kuar tu bernanah telinga dgr i asik ckp pasal u. bila i sedih or ada something i xleh ckp ngan u, dia jadi mangsa. thats all. hey, guy yg i kuar tu sume da ada gf. nak kawen da pun..."

pastu senyap. aku pun dah kehabisan kata2. airmata pun dah tak sudi nak singgah.
ingatkan dah abes, tapi ade msg lagi

"i ade belikan u keta mainan shell warna hitam punya....nanti i kasi tau. :-)"

huwaa....kali ni aku nanges.. eh, tak...air mata bergenang je. sebak tetiba. sebab last jumpa ari tu, kitaorg g shell isi minyak. then, aku nak beli keta shell tu yg kaler itam. tapi, dah abes.. then aku ingat dia ade kate "nanti bila2 i isi minyak i belikan tuk u eh dear..". masa tu aku jumpa dia 2 hari pas entry "aku tewas lagi" tu. ingatkan ade harapan lagi masa tu. sekali ni pulak jadinya... gampang betul la.

tapi, dia still ingat lagi keta tu...bencinya.... dah la belikan..pastu kate nak kasi pulak.. nak kasi tu nanti mestilah jumpa kan??? cemana nieeee?????


aku baru buat keputusan tak nak jumpa, tak nak call, tak masg, nak ignore je dia..


tapi...

mampukah aku???




5.30 pagi.

gila. sib baik aku cuti. cuti emergency. jangan silap eh. bukan sebab ni aku cuti. tapi, aku banyak hal. nak hantar mak aku balik kg. doakan aku selamat pergi dan pulang.

doakan jugak aku dapat cepat2 lupakan dia.

cinta tak semesti memiliki kan? biarlah aku simpan cinta ini dalam hati aku.

aku sayang dia. sumpah. aku tak tipu.

13 March 2009

. cinta ini dibunuhku .

Haruskah ku mati karena mu
Terkubur dalam kesedihan sepanjang waktu
Haruskah kurelakan hidupku
Hanya demi cinta yg mungkin bisa membunuh ku
Hentikan denyut nadi jantung ku
Tanpa kautau betapa suci hatiku
Untuk memiliki mu


Tetiba hari ni aku jadi geram. Geram ngan orang itu. Yer, orang itu yang jadi punca aku wat entry "aku tewas lagi." (dah delete dah pun). Aku pun tak paham apa yang dia nak sebenarnya. Kejap nak, kejap tak nak. Kejap mesra kejap dingin. Kejap ok, kejap tak ok. Kejap betul, kejap biol.

Macam aku je yang nak jadi biol. Ada orang cakap kat aku "jangan jadi pengemis cinta". Well, aku bukan nak jadi pengemis, cuma jadi penunggu je. Penunggu yang setia. Hahahaha. Berbaloi ke weh nak tunggu? Soalan yang aku sendiri takde jawapan. Kadang-kadang aku rasa nak stay. Kadang-kadang rasa nak stay away. Apa nak buat? Ikut je rentak dia walaupun aku tau esok-esok aku jugak yang terluka. Bodoh kan??


rasanya seperti mau berambut pendek kembali.
apa kata korang??
aku sesuai rambut panjang ke pendek?

12 March 2009

. melankolik itu bukan jiwaku .

Sebenarnya maksud melankolik pun aku tak tau. Hahaha. Terbocorkan rahsia pulak. Cis!! Jari aku ni memang nak kena tau. Suka sangat bocorkan rahsia aku kat blog nie. Hehe.

Sebenarnya aku tak tau dah nak taip ape kat blog aku. Percaya tak dari pagi tadi sejak jam 9, aku dok mengadap blog aku (alamak, kantoi pulak yang aku tak buat kerja dari tadi..hihi), taip, padam..taip, padam.. sampai sudah tak tau ape yang aku nak ceritakan kat sini. Padahal banyak benda sebenarnya, cuma kepala otak aku macam dah beku. Nak kata serabut takdelah jugak. Aku rasa aku macam ok je. Cuma rasa KOSONG je.

Aku perasan la sejak akhir-akhir ni aku macam dah tak peduli dah ape nak jadi. Aku macam dah tak amek kisah sangat. Macam kata cik bungaditepijalan, dah IMUN. Orang nak sakitkan hati aku ke, orang nak kutuk aku ke, nak memainkan aku ke, aku cam dah malas nak amek port. Pelik ar. padahal dulu aku bukan macam nie. Sumpah bukan. Dulu aku seorang yang penuh dengan perasaan. Lebih-lebih lagi perasaan marah. Haha. Aku memang seorang yang hot tempered. Temperature aku cepat naik. Silap sikit melenting. Salah sikit, mengamuk. Dah la tu, aku jenis orang yang berdendam jugak la. Biasanya kalau orang tu buat taik kat aku, memang aku akan pastikan dia akan rasa 10 kali ganda cemana yang aku rasa. Tapi, tu dulu la. Zaman-zaman jahiliah aku.

Sekarang ni aku cam dah kisah. Biaq pi la apa nak jadi. Dan aku pun dah boleh mengawal emosi aku. Takde la nak marah-marah tak tentu pasal. Aku lebih cool. Sampai ada 'seseorang' tu cakap kat aku "I tak pernah tengok you marah. you ni tak reti marah ke. kadang-kadang teringin jugak nak tengok u marah". Aku jawab balik kat dia "baik you tak payah tengok la, kalau you tengok i marah, mungkin you akan rasa menyesal dilahirkan ke muka bumi ni". Hahaha. Agaknya kalau dia kenal aku yang dulu, tah cemana la agaknya. Heh, aku dulu kalau dah marah.. macam-macam perkataan tak senonoh kuar dari mulut aku ni. Orang kata kalau dengar, boleh rasa nak bunuh diri la. Tapi, biasanya lepas berkata-kata tu aku akan menyesal sendiri. Tu la, dulu suka bertindak dulu sebelum berfikir. (sekarang pun sama jugak..cuma dah kurang sikit la).

Sekarang ni kalau ada apa-apa yang aku tak puas hati ke, atau aku ada yang menyakitkan hati aku, aku akan diam dulu (tapi, muka aku memang cam gampang la masa tu...). Hehehe. Tu memang tak dapat diselamatkan. Muka aku ni tak boleh menipu. Apa yang aku rasa kat dalam, akan terpancar kat muka aku. Kalau aku marah, korang sendiri akan tau aku tengah marah. Senang kata, orang mudah baca perasaan aku melalui mimik (asal aku rasa cam lain macam je ejaan tu) muka aku. Sebab tu la aku tak suka menipu. Aku memang lemah bab menipu-menipu ni. Mesti terkantoi. Orang sergah sikit je mesti aku bagitau perkara sebenar. Jadinya aku lebih selesa berterus terang. Walaupun orang kata kebenaran itu menyakitkan, tapi sekurang-kurangnya sakit hati kejap je. Kalau menipu, sakit hatinya tu makan dalam tau. Aku pun tak suka orang menipu aku. Orang kata jangan buat sesuatu yang kita tak nak orang lain buat kat kita. Kata-kata tu yang aku pegang sampai sekarang.

Er, ape aku dah merepek ni. Banyak pulak rahsia aku yang terbongkar hari nie. Hampeh betul la. Aku sebenarnya blur nie. Buat tu tak kena, buat ni tak kena. Pehal ar???

11 March 2009

. ceh .

takdelah drastik sangat.
tukar header je. hihihi.

. perubahan .

aku sedang membuat perubahan yang drastik
ke atas blog aku.

full stop.

10 March 2009

. janji .

Manusia memang pandai menabur janji.
Pandai memberi harapan.
Pandai berkata-kata.

Tapi, nak tunaikan memang susah.

Jadi, jangan berjanji dengan aku.

. kehilangan .

kadang-kadang rasa kehilangan itu perlu
supaya kita lebih menghargai.

04 March 2009

. jejaka idaman .

Semalam dok melayan citer Gridiron Gang lakonan The Rock kat HBO. Macam biasa, aku jatuh cinta kali ke 85 kat The Rock nie. Hehe. Tetiba aku terpikir, kenapa yer orang yang aku suka sume jenis2 yang macam nie. Senang citer aku mudah tertarik kat lelaki yang macam The Rock nie. Yang ala-ala macho gitu. Aku bukan suka badan dia yang ketul-ketul tu..(sumpah aku benci gile lelaki badan ketul-ketul macam lelaki dalam iklan ridsect tu). Tapi, aku suka kerektor The Rock yang macho dan sangat sweet tu. Hehe.

Ok, meh aku senaraikan lelaki-lelaki yang menjadi kegilaan dan idaman aku.

1. Dwayne Johnson aka The Rock

Aku minat gile kat dia sejak dia jadi pelakon. Masa dia kat WWE aku tak suka langsung. Sebab aku tak minat wrestling. Tapi, start tengok dia berlakon, citer ape tah..aku pun tak ingat. Masa tu terus fall in love ngan dia. Aku paling suka tgk dia dalam citer The Game Plan. Watak dia mmg best gile. Macho tapi mempunyai hati yang lembut. Huhu. Aku ske! Aku ske! Tak sabo nak tunggu movie baru dia Race to Witch Mountain.


2. Nicholas Cage


Hoho. Aku memang kipas susah mati (die hard fans) Nicholas Cage. Boleh dikatakan sume movie dia aku tengok. Best ke tak best citer tu, aku layan jugak. Aku pun tak tau sejak bila aku minat dia. Tapi, aku rasa dia sangat cool. Aku paling suka expression muka dia. Muka dia cam muka org takde perasaan. Ala-ala misteri gitu. Huhu.


3. Johnny Depp aka Jacksparrow

Yang ni aku rasa sume pompuan pun suka. Ada ke yang tak suka dia?? Memang takde taste la sape yang tak minat dia ni. Dah la kacak, kelakar pulak tu. Memang menjadi pojaan setiap wanita termasuk la aku. Aku punya gila kat mamat ni sampai aku rasa nak pergi hollywood cari dia. Dapat jumpa 5 saat pun jadilah. Haha.


4. Jackie Chan
Ni pun aku minat jugak. Hehe. Dia tak ensem tapi dia kelakar dan pandai kungfu.

Ok, kesimpulannya lelaki yang aku minat sume badan ketul, pandai lawan, kelakar, cool, dan juga TUA!!

25 February 2009

. slumdog millionaire .

Slumdog Millionaire menang 8 Oscar


Citer bajet ciput pun leh menang 8 anugerah Oscar. Hebat!
Sape belum tengok lagi citer ni, pergi lah tengok. Memang best.
Kalau korang kata citer Bejamin Button tu best, citer ni 10 kali lagi best.
Tak rugi bayo tiket wayang 10 hengget (tapi, aku tengok cd pirates je.)
Hihihi.

23 February 2009

. Happy Birthday To you..Makan Ubi Kayu...Tidur Dalam Kelambu...Makan Tahi Lembu.... .



Yer, sabtu lepas BESTDAY aku. Yang ke suku abad. Tak ada apa yang menarik untuk birthday aku kali ni. Yang paling worst barangkali. Tak ada suprise party untuk aku, tak ada KEK, tak ada ucapan SELAMAT HAI LAHIR, SAYANG. Tak ada hadiah Teddy Bear. Tak ada 'hadiah' telur dan tepung macam TAHUN LEPAS. Ah, pendek kata tak ada semua la. Yang ada pun ucapan happy birthday dari beberapa teman. Itupun melalui sms, friendster, tagged dan ym. Takpelah, itu pun dah memadai. Thanks buat teman-teman yang sudi wish kat aku.

Tahun ni aku sambut birtday kat Regency Tanjung Tuan Beach Resort. Peh, bunyi cam best je kan. Padahal aku kat sana ada bengkel. Buat kerja macam nak gila. Malam birthday tu aku kena kerja jugak. Cam gampang je rasanya. Dari kul 8.30 pagi sampai 12.00 tengah malam wat kerja. Sampai aku pun lupa hari jadi aku. Dah la line tepon kat sana macam haram. Patutlah aku dapat sms pun lambat. Taik lembu betul la.

Tapi, kan yang paling sedih..orang yang aku harapkan jadi org pertama wish Happy Birthday kat aku, lupa pasal birthday aku. isk..isk..isk....sungguh tak patut. Punyalah aku tunggu sms dia, haram takde. Last-last aku pulak yang msg dia...ckp "mesti awk lupa kan birthday sy". Hehe. Keji tak? Sekali tu kan, msg aku yang tu pun dia tak reply... Huwaaaa..... tensen jek aku. Sib baik pagi tu dia col.. Hehehe. And aku dapat hadiah dari dia.. jeng..jeng.. jeng...



Hehe. Comel tak? Sayang nak koyakkan. Aku bukak pelan-pelan dari bawah. Pastu kuarkan je barang tu slow-slow tanpa mencacatkan bungkusan tu. Berjaya jugak akhirnya. Nak tau ape dalam baju kecik tu?? Tadaaaa....

Muahahaha.. Entah kenapa aku dah dapat agak dia akan hadiahkan aku menatang ni. Cis. Saje la tu perli aku. Mentang-mentang aku kuat tido. Hampeh betul. Tapi, takpelah..sekurang-kurangnya ada jugak orang nak bagi aku hadiah. Takdelah hina sangat birtday kali ni sampai tak dapat hadiah. Hehe.



aku dah 25 tahun ke? Isk.. rasa cam dah tua la.. :-P

13 February 2009

. mimpi yang sempurna .

Mimpi
Bila terlalu indah
Bisa membuatkan kita lupa
Yang kita sebenarnya sedang bermimpi



Tolong...

Tolong kejutkan aku dari mimpi indah ini...

10 February 2009

. bawakan aku ke PAWAGAM plissss .




Kenapa???!!
Kenapa movie yang aku nak tengok sangat-sangat takde kat GSC ALAMANDA???
Cikai betul la. Tekanan aku dibuatnya.
Patutlah badan aku rasa nak demam je.
Rupanya aku tak gi nonton wayang minggu nie.
Cis! Tak boleh jadi ni.
Udah le minggu nie aku bz.
Bila mau peginya??
Agak2 ahad ni ade lagi tak citer ni kat wayang??
Agak2 kalau aku marathon tengok 3 movie sekaligus ok tak??

Aku cadang mau tengok movie ini sekali


Ini movie kalau tak ada kat GSC Alamanda, memang aku bakar panggung tu!
Koser la aku nak drive jaoh-jaoh. Huh!





Tahun lepas 34 movie aku nonton di panggung.
Agak-agak tahun ni aku leh pecah rekod tak??

Huhu. Marilah beramai-ramai menonton wayang bersama aku.