24 November 2008

. marilah berkongsi kegembiraan bersama aku .

Aku sangat happy sekarang. Sebabnya kan....


YANG PERTAMA



TADAAAAAAA...........





Tu la dia album aku yang ilang tempoh hari. Walaupun aku dah agak pasrah dengan kehilangan album aku tu, tapi kalau ada kesempatan memang aku akan cari. Hari rabu lepas, entah cemana aku tergerak hati nak punggah balik kotak-kotak kat umah mak aku. Sedang aku dok iron baju keje lam bilik jahit mak aku, aku terpandang satu kotak atas almari. (Rumah mak aku ni memang banyak kotak. Kalau boleh semua benda dia mak aku nak simpan. Sib baik la aku tak mati dalam timbunan kotak-kotak tu.) Dalam kotak tu memang penuh ngan album lama-lama. Gambar mak bapak aku masa muda-muda pun ada. Tak tau la cemana aku nye album tu boleh terselit dalam tu. Aku pun tak ingat tah bila masa aku gi bawak album ni ke rumah mak aku. Musykil gak la. Aku syak album tu jalan sendiri la. Mungkin dia saje nak main nyorok-nyorok ngan aku kot. Huh, sungguh tak masuk akal.

Apapun, aku sangat bersyukur sebab dapat jumpa balik album aku tu. Betul la orang cakap sabar tu banyak hikmahnya. :-P



YANG KEDUA



AMIR AL HAKIM. Born on 19/11/2008 jam 2.30 pagi. Anak kepada En. Suhaimi dan Puan Zahrah. Comel kan? My first nephew. Sangat teruja ok! Aku dah jadi mak ngah.




Mak ngah?? Alahai.. tak glemernye. Aku nak soh dia panggil aku Aunty Suzan la.Baru la nampak moden dan elegen. Hehehe. Tak rock la panggil Mak Ngah. Mak Ngah tu nampak cam garang je. Aku tak suka. (walaupun aku memang garang). Takpe...nanti bila dia dah pandai cakap, aku akan ajar dia panggil aunty suzan. ehee...

Memandangkan dalam keluarga aku dah lama tak ada baby, ditambah pulak adik beradik aku semua perempuan kecuali abang aku, maka kelahiran AMIR AL HAKIM ni sangat la mengujakan kitaorg. Semua cam jakun je tengok baby. Tak caye tengok la muka-muka jakun di bawah. Hihihi.



Seronok nye ada baby sendiri. Bila la tima aku pulak kan? Haih!!

12 comments:

NuR said...

oit macik...amir al hakim tu blom lahir lg ker??hahahaha~

bln 11 la bkn 12...

bungaditepijalan said...

:)

delphinium said...

congrat2 akhirnya berjaya jugak ko mndapat tittle ''makcik"

-flip.flop- said...

NuR
sudah edit...huhuhu

dila
tu ar...aku bajet aku akan dapat title mama dulu..sekali jadi makcik pulak...hehe

k h a l e d a said...

hah kn dh jmpe album 2 aunty suzan ;)

susu dalam botol said...

seronoknya ada baby baru :)

haJa*darLingZ said...

akhirnya..jumpe gak album nye.comei la amir tuh unty suzan..weeee ;)

momoko-chan said...

album ko ke tu..?
hr tu mase pindahkn brg dlm bilik tu ak cam dok pk la album sape.
ak igt banglong nye.
ak wat bodo je la.
seb baek ak tak buang.
hahaha..
anak banglong comel dowh.
name pon sedap..
ces, nti ak balik dier dh besar laks.
tetibe ak rase nk anak sndri.

13may said...

tahniah mak ngah dapat anak sedara :)

nmmy84 said...

su,tahniah la yek atas jejak kasih tu.mesti seronok giler nengok gambar lame tu ye tak.tahniah la atas kelahiran baby tu (aku tengok adik ko yang paling kecik tu macam nak suh bagi adik lagi jer.hehehe)

sultan said...

nmpknye doa aku pasal album tu dah termakbul. huhu...

Suhana said...

tula, kakngah pun tak sabar nk ada baby... bila la Tuhan nak bagi...
doa2 kan la utk kakngah yer..