18 March 2009

. tips menghilangkan rasa bosan di opis juga menjadikan bos gila.

  • Telefon opismate korang yang dok sebelah menyebelah dengan korang dan tanya samada diorang sihat ke tak.
  • Masuk bilik bos senyap-senyap. Pastu dok depan dia, tenung je muka dia tanpa bercakap sepatah haram pun. 5 minit lepas tu, keluar balik dan buat seolah-olah takde apa yang berlaku.
  • Amek marker pen merah. Buat bulatan kecil2 kat muka dan tangan korang. Lepas tu jalan-jalan sekitar opis dan bagitau opismate korang yang korang dah kena demam campak.
  • Duduk kat sebelah mesin fotostat. Kalau ada orang nak guna mesin fotostat tu, tanya sama ada diorang dah buat tempahan atau belum. Kalau belum, jangan bagi diorang guna.
  • Pura-pura tido, kemudian buat-buat terjaga dalam keadaan terkejut dan menjerit.. tolong...tolong...sambil berlari setempat. Pastu sambung pura-pura tido.
  • Order pizza untuk 20 orang. Bila orang pizza tu sampai, mintak duit kat bos soh dia bayar. Bagitau dia, hari ni hari jadi korang. Bos kena belanja.
  • Buat satu buku autograf dan mintak semua opismate korang sign dan tulis biodata diorang sekali. Pesan kat diorang, jangan lupa sertakan gambar sekali.
  • Bangun dengan tiba-tiba dan kemudian berlari selaju mungkin ke pintu sambil menjerit 'kebakaran....kebakaran...'.
  • Bungkus satu hadiah dan tulis kat situ 'SELAMAT BERSARA' dan serahkan bungkusan tersebut pada bos korang....


(tips ni teori sahaja. kalau korang rasa nak kena buang kerja serta merta, buatlah praktikal)

Hihihi.

.sekian dari aku yang bosan tahap super saiya.





Citer lain pulak.


Er, semalam si dia sms aku lagi.

"I'm letting u go but really slow. Kalau ikut hati nk je jumpa u...."

"Good night dear...U still my sweet honey bunch"

Aku tak paham........

15 comments:

nmmy84 said...

gila psyco lah cejen..kalo aku mau meraung,melalak, gegar putrajaya agaknye.hehehe

nmmy84 said...

ini aku post utk entri yang satu lagi tau

cujen said...

hihihi...tau takpe....aku pun hampi2 menjadi gile... sikit hari lagi aku leh wat entry tajuk 'tips menjadikan pasangan anda gila'. hehehe

^arween^ said...

yang
aku pn tak paham

cujen said...

hehe...kalau aku citer dari mula cemana dia layan aku, lagi la korg leh jadi gile....

RySha sHaiRy said...

haa....bole dah...ermmm...cuba cujen wat dulu kalau sucsess, i folow..sbb k sha pn busan tahap gaban gak ni..

tukang karut said...

aku suka tips no. 6
oder pizza
nyumm2
:D

wehh jom p bercuti

cujen said...

kak sya
huhuhu....abeslah suzan kena pecat pastu..

khaled
bercuti mane??jom....
weh, jangan bagi harapan palsu kat aku.. kang aku beriya..ko lak tak jadi...

Nik Muhammad Hafiz said...

kenapa tak masukkan yang i sms u tuh? buat benda tuh pas tuh bagi bos cium...wahahaha..ok tak?

cujen said...

en. nik...
kalau i buat camtu, bukan kena buang kerja, dapat naik pangkat terus... hahahhaha...sengal la u nieeeee

Rozita said...

salam ziarah..
mana ler tau kot2 tips tu boleh digunapakai...kalu nak cepat kena buang keja

Nik Muhammad Hafiz said...

buat beb..i nak tengok...ok apa..kata dah lama kerja kan..siap u boleh mandrum lagi beb hahahahaha

sultan said...

aku suke step last tu. nak tambah best lg, bagi hadiah batu nesan atau poster kubur...

cujen said...

sultan...hahaha....itu memang gila saiko......

susudalambotol said...

ex bf awak, masih lagi main tarik tali tu. dia nak tgk reaksi awak. just hang on there. be strong :)