22 January 2009

. bilikku syurgaku .

Entri ini mengandungi banyak gambar.
Harap maklum.

ni bilik aku masa umah aku sewa aku kat presint 9. masa ni bilik simple jek. maklumlah baru keje. sengkek lagi masa tu. tema kaler bilik aku masa tu, oren. aku pun tak tau kenapa aku pilih kaler oren. tapi, masa tu aku memang nak suasana yang ceria. barulah nampak remaja. hehe



yang ni pulak, umah yang dok kat presint 11. masih mengekalkan konsep ceria dan remaja. cuma kaler bilik je aku tukar pink dan merah. aku pun tak tau kenapa aku pilih kaler cenggitu. nampak cam tak kena je ek?



ni pulak bilik aku paling sempoi. tak sempat nak hias lagi, aku dah pindah. tema masa tu ijau. aku berangan masa tu nak buat konsep retro la konon sebab tu pilih cadar bulat2 tu. tapi, tak kesampaian hajat aku rupanya.



yang ni pulak bilik aku yang last sebelum pindah ari tu. konsep masih sama, ceria dan remaja gitu. huh, nampak sangat aku ni belum matang. hehe. tapi, kali ni aku tak cat plain. aku wat stripe kat dinding utama tu. kaler purple n pink cam nak gile aku cat sorg-sorg. memang leceh la, tapi aku puas hati.


sekarang ni aku tak tau nak wat tema ape tuk bilik aku. aku rasa cam nak buat bilik aku nampak matang dan elegen. tapi, cam takde ide la pulak. aku still lagi suka kaler2 yang ceria. tapi, rasanya cam tak sesuai pulak ngan umo aku skrg. buat kaler2 striking ni nnt nampak cam tadika la pulak. isk..pening..pening.. nak biar cenggitu je memang bukan stail aku le.. aku memang suka porak porandakan bilik aku. kata bilikku syurgaku. haruslah nampak menarik. barulah ade mood nak tido (walaupun sebenarnya aku lebih gemar tido depan tv)


Contoh bilik tidur yang menjadi idaman aku...

Peh, kalau dapat camni..mau aku tak keluar bilik. Rase tenang je. Tapi, cam simple sangat la pulak. Cam kosong je.


Yang ni pun ok. Kaler merah putih. Tapi, nampak cam budak-budak la pulak. Mungkin kalau aku ade anak esok, leh la buat bilik anak aku macam ni :-)


Yang ni pun aku suka jugak. Nampak moden dan elegen. Material sume putih. I likee! Wardrobe pun beso gile. Huhu. Bes..bes..


Aku berkenan kat katil tu je. Gile ah, kalau dapat katil cenggini harus aku tak bangun dari tido.


Yang ni pun cantik jugak.
Haih. Banyaknye yang aku berkenan.
Susahnye nak buat pilihan.


Tapi, akhirnya aku rasa aku jumpa jugak yang sesuai ngan jiwa aku.
Tadaaaaa


Yes la! Aku rasa konsep bilik cenggini paling sesuai ngan jiwa aku. Aku suka sebab dia ade rak buku dan juga buah epal atas katil tu. Hihi.

Takdelah...sebenarnya aku memang suka kalau dapat bilik camni. Memandangkan aku ni suka buku (bukan ulat buku, tapi yang jenis membiarkan buku berulat..sebab tak bace), jadinya konsep begini paling sesuai ngan aku. Tapi, lagi best kalau bilik aku tu mengadap laut. Bley bace buku sambil mendengar deruan ombak dan juga dihembusi angin sempoi-sempoi bahase.
Peh, heaven giler!!


Bila la agaknya nak dapat bilik idaman camnie.....



7 comments:

^arween^ said...

aku blum lg cat bilik aku
masih memikirkan konsep
pening gak pala weh

fida said...

cantik la yg dinding purple tu..ko chat sendiri ker?

13may said...

aku dulu cat bilik aku kaler hitam....

senang ajer nak lelap mata...gelap gelita bila tutup lampu :D

nmmy84 said...

cujen, walaupun bilik ko kate tak sempat siap, tak cukup duit lagi nak hias sb baru keje..tapi bilik ko mmg menarik la..

p/s-nak tanye dok kuartes tuh blh cat2 ek?hehehe.ke sebelum kluar ko da cat kaler asal semula :P

fndrocka said...

aku suka semua design bilik kau.aku teringin jugak nak design bilik aku ikut citarasa dan warna kegemaran...tapi..kurg kreativiti,selain attitude yg serabai

nyonya*PIE said...

aku suka gak wane wani ni...tp tulah, umah koters ni leceh skit nk cat2...kena tggu beli umah sndiri le gamaknye

farini tnie said...

aku dah naik kusut nk memikirkan deko camane aku nk buat kat bilik tu.. hmmm...boring dah dgn deko yg lame..