29 January 2009

. aku yang tertekan .

Hari ni aku malas nak updet blog, juga malas nak buat keje kat opis. So, dari pagi tadi aku dok bz membaca blog kawan-kawan dan juga melompat ke blog yang lain. Mula dari blog HIDD, aku lompat ke blog ARWEEN. Pastu sekodeng blog FARAH dan WADAH pulak. Kemudian dari blog diorang aku menyinggah blog yang lain-lain. Banyak sangat. Tak larat aku nak taip sini satu-satu.

muka ada sinyummm!!


Aku memang suka baca blog orang lain. Suka baca kehidupan orang. Yer la, jalan hidup manusia ni tak semua sama. Sebab tu aku suka baca. Dapat pengalaman yang berbeza. Tapi kan.. aku rasa pelik la. Selalunya aku rasa happy je baca blog orang lain. Tapi hari ni aku rasa TERTEKAN pulak. Sebabnya...... kebanyakan blog diorang tu sume citer pasal orang KAWEN atau citer pasal dapat BABY baru. Member tu kawen, member ni kawen. Takpun kisah diorang sendiri yang sibuk membuat persiapan kawen. Ade yang dapat anak buah. Ade yang sedang tggu masa nak bersalin. Haih. Aku jeles ar!! Bila nak sampai turn aku nie???


Sekian dari aku yang tak rasional.
(wanita yang tak kawen dan dikelilingi kawan-kawan yang dah kawen)
Yer, itu sangat tertekan. :-p

12 comments:

ungu violet said...

cepatlah kawen!haha..

suzan, ko dok presint brp?

tukang karut said...

smlm otw blk keje
aku ngn ala (dak dpr)
pn dok borak psl isu kawen
yg pastinya kami lum layak lg tuk kawen :(

cujen said...

cik fara...aku dok presint 11...
kuarters lama daa...tension plak aku.. bajet2 dapat kuarters baru...

nmmy84 said...

bujang ada baiknye.klu kawen pun ada baiknye.enojoy dulu dengan zaman bujang krn sebaik kamu menjadi isteri, segala tanggungjawab terbeban di bahu.

selamat meneruskan kehidupan bujang, dan smg jodoh akan menyusul bila sampai waktu.itu lebih baik bukan :)

ungu violet said...

aiyoo..aku mula2 dpt situ.nasib aku tunggu dpt yg baru..

cujen said...

betul la wadah..nanti aku wat entry khas mengapa hidup bujang lagi best dari hidup berkahwin.. hihihi

cik farah...
jangan2 aku dapat kuarters ko tak?
cis....nyesal aku tak sabo2...

Helmi Razali said...

smiley kedua tu buat aku tergelak guling-guling. ha ha

~flyo~ said...

sama la kita....member suma da ber'baby'....paperpun enjoy da life

jesnita_ns said...

senang je ubat stress ni..kawin jer..pastu tak de arr stress pikir nk kawin hehehe

13may said...

errr....kamu ok?

Nur said...

kate mls update. ni bkn update gk ke? aje..la kuarters lame je.. pnye yakin dpt yg br aritu. ceh~

^arween^ said...

suzan
wehhh perasaan tertekan itu
mmg semua org akan rase
ko bygkan ler aku nie yg
umur hampir jejak 30 nie
single lg
ada kawan aku nasihatkn aku
jgn pk sgt
lg dpk lg sarat pala

insya allah
setiap org ada bahagian msing2
mungkin bhg kite lmbt tiba