09 December 2008

. aku si pencinta KATAK .

Memandangkan aku sangat bosan ni, ditambah pulak tak ada idea-idea menarik untuk dijadikan entry, maka aku mengambil keputusan untuk show off katak-katak yang bergelimpangan kat umah aku.


Ni nama dia RYAN HAIKAL
My first ever katak.
Telah dibeli oleh EX aku seteleh aku menghentak2 kaki
sambil meronta-ronta nakkan katak ni semasa
meronda-ronda di uptown Danau Kota.
akhirnya dapat jugak :-p




Dari kiri(belakang) : YAMAPI, TOMA
Dari kiri (depan) : MOMOKO, RYOKO

Yamapi dan Toma juga telah dibeli oleh EX aku.

Itu adalah cubaan untuk memujuk setelah
aku
meroyan cam orang gile
sebab tak bawak aku gi Uptown.

Momoko pulak hadiah dari rumet aku.
Ryoko tu pulak aku beli sendiri kat nilai masa shoping barang-barang kawen.




Datuk dan Cucu Datuk : Hyun Bin, Jericho Rosales
Ini juga telah dihadiahkan oleh EX aku
atas
alasan yang sama iaitu cuba memujuk aku.

Tapi, hasilnya tak menjadi,
sebab aku jahat.
Katak aku amek, tapi... tiada maaf bagimu.




Nama : Ady Putra
Aku confused samada ni katak atau buaya.

Tapi, tulis kat kotak tu KATAK. So, aku pun beli je la.
Tapi, katak ni advanced sikit
sebab dia ikut aku sampai kat opis.




Yang ni pulak paling manja ngan aku.
Suka ikut mana je aku pegi.
Aku bagi nama dia Eapit Kio.
Dia la yang selalu teman aku gi mana-mana.
Aku sayang sangat kat di
a :-p



Lagi dua ekor ni belum ada nama.
Korang tolong pikirkan nama diorang tuk aku. :-)






11 comments:

^arween^ said...

bilik ko gune wallpaper ker cat weh
admire lah plak ngan dinding blik yg cam gitu
nk tiru lah jugak
hehehe

-flip.flop- said...

mestilah aku cat sendiri....
mmg gile ar... aku wat sensorang je tu....kalau ko nak upah aku boleh la... aku kira rega kawan-kawan..
satu kaki rm 50..hehehehe

haJa*darLingZ said...

adoiii aku bab2 nama ni fail skit..tp better ko bg nama kmpg skit la..tipah ke..joyah ke..ok x??hehehe

-flip.flop- said...

ok gak ek nama tu...
senang sket nak ingat...

n y s a a said...

gile comel sume katak2 tu.
katak/buaya tu i suke sgt2!

KaPaLs3LaM said...

mayak nye katak kat rmh,
ari2 b'bunyi..b;agu2 ktk2 tu
ape2 pun,semua cute...

nmmy84 said...

suzan...........
aku sukeeeeeeeeeeee gile entri ko.bila ko tak update mesti aku tertunggu2.asal ko kreatip sangat ek.hehe bilik ko cantik..aku suke katak2 tu la beb :))

name die, satu wadah,satu lagi shukri.mampus mati katak tu.hahaha

-flip.flop- said...

hahahhah...kelakar la ko wadah...
aku asik gelak je bace komen kau tau... tak sampai ati nak letak nama katak tu wadah ngan syukri.. :-)

nmmy84 said...

sesungguhnya aku lebih kejam menamakan katak itu dengan nama kami.hahaha.saje untuk hiburan seisi keluarga.

pstttt...tak terpikir katak yang comel itu boleh dijadikan koleksi.

nAdiRah said...

cantik nyaaa bilik kauuuu!!! untung sape kawen dengan kauuu suzannnnn...

....kehilangan identiti said...

hahahha...untung eh...
harap2 camtu la.. :-p