16 October 2008

. hangin .

kring...kring...

telefon opis aku bunyi. cam biasa la dengan pantasnya aku menjawab.


aku : pejabat timbalan pengarah Kxxxxx. selamat pagi.

babi : hello. fara eh?

aku : minta maaf cik. nak cakap dengan siapa?

babi : ni bukan fara eh? erm..tak kisah la sape2.. saya nak cakap pasal saya punye u 14 (sorry ar, aku tak tau dia ckp pasal pe..tapi bunyi je lebih kurang gitu la)

aku : maaf cik. i didn't get u. cik nak bercakap mengenai apa ye.

babi : pasal saya punya permohonan. bla..bla..(sekali lagi aku tak tau). ni bahagian personal kan.

aku : minta maaf cik, cik sebenarnya nak telefon jabatan mana ye (aku rasa dia dah salah no)

babi : ni bukan jabatan personal eh? (ade ke jabatan personal?)

aku : mintak maaf cik, ni Jabatan Kxxxxx......


pap....belum abes aku cakap, dia terus letak tepon.

huh, korang nampak tak kebabian di situ?
aku malas nak cakap banyak, tapi kepada sesiapa di luar sana.
lain kali kalau nak telefon orang, belajar dulu adab-adab bercakap di telefon.
ingat cakap kat telefon tak ada adab ke?
lagi la pulak kalau ko tu sebenarnya tak pasti nak ckp dengan siapa.
tak pasti tempat mana yang ko call.
jangan main hentam kromo jek.
jangan buat darah tinggi orang lain naik dengan mendadak ok.


notakaki : aku sedang cuba belajar bersabar.

8 comments:

bungaditepijalan said...

cuba awak baca nie dan dgr yg nie.
http://bungaditepijalan-soulasylum.blogspot.com/2008/08/post-saya-yg-ke-100.html
tatau lah awak dh pnh dgr ke blm.
tp mmg kene byk sbr kan?
sbr sbr sbr
:D

-flip.flop- said...

hahaha..saya dah dengar..memang teruk.. actually kan saya pun penah gak tepon customer service dan memaki hamun sebegitu rupa.. but then bila saya kenal ngan sorg mamat kerja customer service ni, dia ade la dok cerita pasal tempat kerja dia.. katanya setakat maki hamun tu perkara biasa... sejak itu, saya dah tak marah2 klu tepon customer services.. tapi, kadang-kadang bila service cam babi tu yg takleh tahan.. huhu

sultan said...

haha...keje ngan telepon mmg slalu cam tu. yg penting muka slalu kena senyum je memanjang. kadang2 tu muka pun jd kejang.

ARWEEN said...

mmg biasa dh mcm tue

sabar jerk lah

p/s ajar buat banner cantek tue leh tak

nggeeehhhh

susu dalam botol said...

dia tengah menggelabah tuh :)

13may said...

hehhe hehhe...

jgn hangin hangin...kang tak comei :D

hey...ini aku said...

aku pun jenis cepat hangin, tapi banyak2 sabar je. Kalau tak memang tepat je kena sound orang tak reti phone rules ni.

khaleda said...

sabar2.. tp klu aku hangin gak